Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards 2021: Aυτό είναι το μενού της βραδιάς!

Και φέτος για 17η χρονιά θα αναδείξουμε τους καλύτερους της γαστρονομίας.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2022

Εδώ και 17 χρόνια τα Cyprus Eating Awards διοργανώνουν μία υψηλής αισθητικής βραδιά απονομής, με ιδιαίτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον, μίας και πρόκειται για μία βραδιά όπου βραβεύουμε τη γεύση αλλά και μία βραδιά όπου απολαμβάνουμε ένα πολύ προσεγμένο δείπνο.  

Κάθε χρονιά, λοιπόν, τους προσκεκλημένους των Cyprus Eating Awards περιμένει ένα gala dinner με πιάτα και μενού υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος. Άλλωστε, τα Cyprus Eating Awards δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο μενού της βραδιάς, δηλαδή στα πιάτα που θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους αλλά και στην ποιότητα των υλικών.

Διάβασε ακόμα: 17 χρόνια Eating Awards: Όλοι οι νικητές του θεσμού

Για να επιτευχθεί όμως ένα σπουδαίο μενού χρειάζεται κι ένας εξαιρετικός σεφ. Έτσι, κάθε χρόνο το μενού των βραβείων υπογράφουν σπουδαίοι και διακεκριμένοι σεφ. 

Το μενού της ξεχωριστής βραδιάς των Cyprus Eating Awards 2021 θα φέρει την υπογραφή του Executive Chef του Four Seasons Hotel Πανίκου Χατζηττοφή. Ένα μενού το οποίο θα είναι ιδανικά συνδυασμένο με κρασιά της εταιρείας Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. Το wine pairing ανέλαβε η Wine Specialist, Μαρία Θ. Μασούρα. Όσο για το επιδόρπιο, φέρει την υπογραφή του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη.

O Πανίκος Χατζηττοφής δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μίας και είναι ένας από τους πιο επιφανείς σεφ της σύγχρονης κυπριακής γαστρονομίας. Απόφοιτος του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου, βρίσκεται στο πηδάλιο του ξενοδοχείου Four Seasons ως Executive Chef από το 1992. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του φιλόδοξο με κύρια γνωρίσματά του την υπομονή, την επιμονή και την αγάπη του για τη μαγειρική. Εμπνέεται από τη δουλειά σπουδαίων σεφ, με τους οποίους έχει συνεργαστεί και θέλει να αφουγκράζεται τις νέες τάσεις, τις τεχνικές και τα προϊόντα. Δίνει έμφαση στην ομαδικότητα και αναζητεί την τελειότητα σε κάθε πιάτο. Αν και γνωρίζει ότι η γεύση είναι υποκειμενική, εντούτοις προσπαθεί να ικανοποιεί τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Υπήρξε εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, του Chaîne des Rôtisseurs στην Κύπρο αλλά και του Wines and More Privilege Club. Το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση της Ολυμπιακής Ομάδας Κύπρου, ενώ το 2012 αναδείχθηκε Σεφ της Χρονιάς στα Cyprus Eating Awards. Παράλληλα διδάσκει στο ΤΕΠΑΚ, παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής και είναι Ambassador της Nespresso.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ… ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΟΙΞΗ
‘Με πηγή έμπνευσής μου την άνοιξη, επιλέγω να φέρω στο πιάτο σας φρέσκα υλικά της εποχής, αναμειγνύοντάς τα αρμονικά στην κουζίνα, με κύριους πρωταγωνιστές τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του τόπου μας, τα οποία θα γευτείτε απόψε στις συνταγές του μενού μας’.

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Καλωσόρισμα με Λευκό Αφρώδη Οίνο, Montelvini Prosecco

ΧΑΛΛΟΥΜΙ
vτομάτα κονφί, δυόσμος, νερό vτομάτας

Λευκός Ξηρός Οίνος, Οινοποιείο Ζαμπάρτα Ξυνιστέρι 2021
“What grows together, goes together”.
Τα χαρακτηριστικά αρώματα εσπεριδοειδών και οι νότες τροπικών φρούτων της κυπριακής αυτής ποικιλίας συνδυάζονται με τη φρεσκάδα της ντομάτας και του βασιλικού και προετοιμάζουν για το επόμενο πιάτο.

ΜΠΛΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
κρέμα από οστρακοειδή, κριθάρι, μοσχολέμονο

Λευκός Ξηρός Οίνος, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου Ασύρτικο 2021
Ένα πιάτο που μυρίζει μεσογειακό καλοκαίρι. Η ζωηρή οξύτητα του Ασύρτικου εξισορροπεί την πλούσια κρέμα από οστρακοειδή και τη λιπαρότητα της γαρίδας, ενώ το μοσχολέμονο ‘δένει’ με τα διακριτικά αρώματα και γεύσεις εσπεριδοειδών και τη λεμονάτη επίγευση του κρασιού.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
μπιζέλι, αγκινάρα, αναρή, ζωμός αρωματισμένος με κουμανταρία

Ερυθρός Ξηρός Οίνος, Κτήμα Μητραβέλα, Νεμέα 2020
Μια νεαρή Νεμέα από παλιά αμπέλια Αγιωργίτικου, με αρωματικό προφίλ ζουμερών κόκκινων φρούτων και γλυκών μπαχαρικών όπου η φρεσκάδα, το μέτριο σώμα και οι μαλακές τανίνες της δεν επισκιάζουν τις λεπτές γεύσεις του πιάτου, ενώ η μέτρια οξύτητα του ερυθρού αυτού οίνου διαπερνά τη σχετική λιπαρότητα του αρνιού και φρεσκάρει το στόμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ JIVARA
σμέουρο, ρούμι El Dorado, παγωτό με Nespresso Vollutο
Λευκός Αφρώδης Οίνος, Champagne Jacquart
Η βασίλισσα των κρασιών! Οι κομψές φυσαλίδες της λευκής Brut σαμπάνιας Jacquart ‘μεταφέρουν’ στο στόμα όλες τις γεύσεις αυτού του πολυδιάστατου γλυκού-κομψοτεχνήματος από σοκολάτα.

NESPRESSO
Origin India


Τα πιάτα θα συνοδευτούν από το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino.

‘Στη σχέση φαγητού και κρασιού, μιλάμε για το “πάντρεμά” τους - τα δύο στοιχεί α αλληλοσυμπληρώνονται χωρίς να επισκιάζει το ένα το άλλο και ο συνδυασμός τους βοηθάει το καθένα να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του’. Μαρία θ. Μασούρα, Wine Specialist, Βάσσος Ηλιάδης Λτδ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close