Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022
Η Hermes Airports παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή σε πολλές και διαφορετικές συνδέσεις από και προς την Κύπρο. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η καλοκαιρινή περίοδος δείχνει θετικά σημάδια με τις αερογραμμές να προγραμματίζουν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων. Ειδικότερα, το φετινό καλοκαίρι, 50 αερογραμμές θα πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 140 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και πέντε νέων, από 95 προορισμούς σε 38 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβατική κίνηση τον φετινό Απρίλιο, κατέγραψε σημαντική βελτίωση φτάνοντας το 85% του αντίστοιχου μήνα του 2019. Συνολικά, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, παρά τις απώλειες από την Ρωσία και την Ουκρανία ταξίδεψαν συνολικά 1.587.337 επιβάτες με το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατικής κίνησης του Απριλίου του 2022 προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλία.
Πέντε νέα δρομολόγια και οκτώ που επανέρχονται
Νέοι προορισμοί όπως η Πίζα (με Ryanair), το Σάλτσμπουργκ (με Eurowings), η Βέρνη (με Helvetic), η Νυρεμβέργη (με Correndon) και η Τζέντα (Cyprus Airways) εντάσσονται στο πρόγραμμα πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Εκτός από τα πέντε δρομολόγια που ξεκινούν, άλλα οκτώ επανέρχονται μετά από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια συμπεριλαμβάνουν πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Νόργουιτς (TUI) και Μπέλφαστ (Jet2) προς Πάφο, από Δανία, Άλμπορκ (Jet time) προς Λάρνακα, από Νορβηγία, Τρόντχαϊμ και Σταβάνγκερ (SunClass) προς Λάρνακα και πτήσεις από Σουηδία, Νόρσεπινγκ (Jet time), Ορέμπρο και Βέξιε Κρόνομπεργκ (Sunclass), όλα προς Λάρνακα.
Ακόμη, η EasyJet πρόσθεσε νέο δρομολόγιο από το Παρίσι και το Charles De Gaulle στη Λάρνακα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Wizzair πετά από το Γκάτγουικ στη Λάρνακα με 10 πτήσεις τη βδομάδα, ενώ παράλληλα προσθέτει και το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάρντιφ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή, ξεκινά και το δρομολόγιο Λάρνακα-Γερεβάν με δύο πτήσεις κάθε βδομάδα.
Η Eurowings ξεκινά πτήσεις από την Πράγα, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στη Λάρνακα, ενώ παράλληλα, δυο πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται από τη Στοκχόλμη, Αρλάντα στη Λάρνακα.
Η Jet2 προσθέτει 2 πτήσεις τη βδομάδα από το Μπρίστολ, τόσο από Λάρνακα όσο και από Πάφο.
Η Ryanair αρχίζει πτήσεις από Νιούκασλ προς Πάφο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Cyprus Airways προσθέτει το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάϊρο
Η Correndon παρουσιάζει το δρομολόγιο Λάρνακα- Ντίσελντορφ
Η TUS Airways πρόσθεσε το δρομολόγιο Λάρνακα-Παρίσι.
Σε δήλωσή της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε σχετικά: «Αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Συνεργαζόμαστε με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την πλήρη επαναφορά, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου τους στα επίπεδα που λειτουργούσαν προ – κορωνοϊού. Το φετινό πτητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο ως προορισμό, αφού τα πτητικά τους προγράμματα για υφιστάμενα και νέα δρομολόγια έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα με την επέκταση σε άλλες αγορές, έχουν καρποφορήσει. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να στηρίξουμε τη ζήτηση, προκειμένου να διαμορφώσουμε δυνατές βάσεις για το μέλλον».
Σχετικά
Ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου – Ποιο αθηναϊκό ξεχώρισε στη λίστα
Η Μπανγκόκ, το Παρίσι και το Λονδίνο έχουν από τέσσερα ξενοδοχεία στη λίστα. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από το Four Seasons Astir Palace Athens, στη θέση 27
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες