Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαΐου 2022
Η Hermes Airports παρουσιάζει το νέο καλοκαιρινό πτητικό πρόγραμμα από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή σε πολλές και διαφορετικές συνδέσεις από και προς την Κύπρο. Με βάση τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η καλοκαιρινή περίοδος δείχνει θετικά σημάδια με τις αερογραμμές να προγραμματίζουν ένα σημαντικό αριθμό πτήσεων. Ειδικότερα, το φετινό καλοκαίρι, 50 αερογραμμές θα πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 140 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και πέντε νέων, από 95 προορισμούς σε 38 χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβατική κίνηση τον φετινό Απρίλιο, κατέγραψε σημαντική βελτίωση φτάνοντας το 85% του αντίστοιχου μήνα του 2019. Συνολικά, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, παρά τις απώλειες από την Ρωσία και την Ουκρανία ταξίδεψαν συνολικά 1.587.337 επιβάτες με το μεγαλύτερο μερίδιο επιβατικής κίνησης του Απριλίου του 2022 προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Πολωνία, την Αυστρία και την Ιταλία.
Πέντε νέα δρομολόγια και οκτώ που επανέρχονται
Νέοι προορισμοί όπως η Πίζα (με Ryanair), το Σάλτσμπουργκ (με Eurowings), η Βέρνη (με Helvetic), η Νυρεμβέργη (με Correndon) και η Τζέντα (Cyprus Airways) εντάσσονται στο πρόγραμμα πτήσεων προς και από τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Εκτός από τα πέντε δρομολόγια που ξεκινούν, άλλα οκτώ επανέρχονται μετά από δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια συμπεριλαμβάνουν πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Νόργουιτς (TUI) και Μπέλφαστ (Jet2) προς Πάφο, από Δανία, Άλμπορκ (Jet time) προς Λάρνακα, από Νορβηγία, Τρόντχαϊμ και Σταβάνγκερ (SunClass) προς Λάρνακα και πτήσεις από Σουηδία, Νόρσεπινγκ (Jet time), Ορέμπρο και Βέξιε Κρόνομπεργκ (Sunclass), όλα προς Λάρνακα.
Ακόμη, η EasyJet πρόσθεσε νέο δρομολόγιο από το Παρίσι και το Charles De Gaulle στη Λάρνακα, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Wizzair πετά από το Γκάτγουικ στη Λάρνακα με 10 πτήσεις τη βδομάδα, ενώ παράλληλα προσθέτει και το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάρντιφ με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή, ξεκινά και το δρομολόγιο Λάρνακα-Γερεβάν με δύο πτήσεις κάθε βδομάδα.
Η Eurowings ξεκινά πτήσεις από την Πράγα, με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στη Λάρνακα, ενώ παράλληλα, δυο πτήσεις την εβδομάδα θα πραγματοποιούνται από τη Στοκχόλμη, Αρλάντα στη Λάρνακα.
Η Jet2 προσθέτει 2 πτήσεις τη βδομάδα από το Μπρίστολ, τόσο από Λάρνακα όσο και από Πάφο.
Η Ryanair αρχίζει πτήσεις από Νιούκασλ προς Πάφο με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις.
Η Cyprus Airways προσθέτει το δρομολόγιο Λάρνακα-Κάϊρο
Η Correndon παρουσιάζει το δρομολόγιο Λάρνακα- Ντίσελντορφ
Η TUS Airways πρόσθεσε το δρομολόγιο Λάρνακα-Παρίσι.
Σε δήλωσή της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε σχετικά: «Αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας. Συνεργαζόμαστε με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την πλήρη επαναφορά, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου τους στα επίπεδα που λειτουργούσαν προ – κορωνοϊού. Το φετινό πτητικό πρόγραμμα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο ως προορισμό, αφού τα πτητικά τους προγράμματα για υφιστάμενα και νέα δρομολόγια έχουν αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα με την επέκταση σε άλλες αγορές, έχουν καρποφορήσει. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι σημαντικό για ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία να αξιοποιήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και να στηρίξουμε τη ζήτηση, προκειμένου να διαμορφώσουμε δυνατές βάσεις για το μέλλον».
Σχετικά
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα
9 κομψά κτήματα και αίθουσες γάμου, για ονειρεμένες δεξιώσεις
Ο απόλυτος οδηγός για υπέρλαμπρα events, γαμήλιες δεξιώσεις, βαπτίσεις, εταιρικές εκδηλώσεις και άλλα