Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards: Έρχεται ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου

Η μεγάλη βραδιά των Cyprus Eating Awards, που παρουσιάζει η Nespresso, πλησιάζει

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2022

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, έρχεται για να επιβραβεύσει για ακόμα μια χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In Cyprus. 

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 17 Μαΐου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό. Το μενού θα φέρει την υπογραφή του σεφ Πανίκου Χατζηττοφή και του pastry chef Δημήτρη Χατζηγιάννη και οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν ένα μενού εμπνευσμένο από την άνοιξη που συνδυάζει αρμονικά τοπικές πρώτες ύλες και μεσογειακές γεύσεις.

Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι ο αγαπημένος παρουσιαστής Λούης Πατσαλίδης

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της εγχώριας γαστρονομίας, αλλά και την επιβράβευση των αξιόλογων προσπαθειών. Η γνώση, άλλωστε, και η εμπειρία των 17 χρόνων καθιστούν τα Cyprus Eating Awards τον μοναδικό θεσμό στην Κύπρο που μπορεί περήφανα να πει ότι γνωρίζει την εστίαση στο νησί. Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, η διοργάνωση φέρει μεγάλη ευθύνη και συνέπεια προς το κοινό, τους εστιάτορες, τους ιδιοκτήτες και σεφ των εστιατορίων, που επιδιώκουν να διακριθούν στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο της εστίασης. Με γνώμονα τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την ανώτερη ποιότητα υλικών, υπηρεσιών και τιμής, ανακαλύπτουμε και επιβραβεύουμε τα εστιατόρια, που κρατούν ψηλά τον πήχη της ποιοτικής εστίασης.

Oι κατηγορίες είναι οι εξής: Νέα Άφιξη, Ψάρι, Διεθνής Κουζίνα, Ασιατική Κουζίνα, Μεσογειακή Κουζίνα, Ελληνική Κουζίνα, Bar/Restaurant, Beach Bar/Restaurant, Ταβέρνα, Σουβλάκι, Nice Price, Delivery by Wolt - Sushi on the go, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Διεθνής Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Ασιατική Κουζίνα, Εστιατόριο Ξενοδοχείου-Μεσογειακή Κουζίνα, Best Gastropub by Keo Beer, Check In Special Award που φέτος θα βραβεύσει το καλύτερο Burger. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα βραβευθεί το εστιατόριο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους από τους αναγνώστες του Check In Cyprus ως «Το αγαπημένο των αναγνωστών» και είναι ανεξάρτητο από κάθε κατηγοριοποίηση. 

Επίσης, τιμητικά βραβεία θα απονεμηθούν για το Κυπριακό Προϊόν της Χρονιάς από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, το Sustainability Award by Dynamec, Οινική Κουλτούρα, καθώς και στον Σεφ της Χρονιάς.

Το κάθε εστιατόριο για να είναι υποψήφιο, πρέπει να εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και να πετυχαίνει συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του. Με κριτήρια την ποιότητα φαγητού, την παρουσίαση των πιάτων, την υγιεινή, την ατμόσφαιρα εντός και εκτός εστιατορίου, τη ροή των πιάτων, τη σωστή εξυπηρέτηση, τη λίστα κρασιών και τη σχέση προϊόντος και τιμής γίνεται η τελική επιλογή των εστιατορίων σε κάθε κατηγορία. Τα υποψήφια εστιατόρια είναι 86 και επιλέχθηκαν από πολυμελή, ειδική επιτροπή, που συγκέντρωσε το Check In Cyprus, η οποία απαρτιζόταν από γνώστες της γαστρονομίας με εξειδίκευση στον τομέα της εστίασης. Η χρονική περίοδος που εξετάστηκε ήταν από τον Ιούλιο 2020 έως τον Δεκέμβριο 2021.

Cyprus Eating Awards 2021 που παρουσιάζει η Nespresso 
Στηρίζει
η Τράπεζα Κύπρου
Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης
Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό San Pellegrino, Οινοποιεία Παπαγιαννάκος, Μητραβέλας και Ζαμπάρτας, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, Montelvini Prosecco, Mπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής του INTERCOLLEGE, Dynamec, Wolt, Anco Catering Equipment, Amaxulus, κρεοτεχνείο Αγρoκηπιώτη, Splendit Events.
Φιλοξενία Ξενοδοχείο Four Seasons. 

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In Cyprus στο www.checkincyprus.com και στο application Check In Cyprus (διαθέσιμο σε iOS και Android). To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close