Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2020
Κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία εξέδωσε για σήμερα Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τον υδράργυρο να αναμένεται ότι θα φτάσει στους 44 βαθμούς.
Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα, με την μέγιστη θερμοκρασία κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται ότι θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 36 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Η προειδοποίηση αναφέρει: «Πάρε μέτρα. Πολύ Ψηλές Θερμοκρασίες έχουν προβλεφθεί. Προστάτεψε τον εαυτό σου και υποστήριξε τους ευάλωτους ανθρώπους. Να ενεργείς σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Αναμένονται πιθανές βλάβες σε υποδομές».
Διάβασε ακόμα: Εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση για πρώτη φορά - Το προηγούμενο κυπριακό ρεκόρ
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί ωστόσο αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, στο εσωτερικό και στα ορεινά. Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Σχετικά

Επιχορηγημένες διακοπές σε καταλύματα της ορεινής Λεμεσού
Στο πλαίσιο των μέτρων για στήριξη των αγροτουριστικών επιχειρήσεων, που αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ένα νέο, υπέροχο σπιτάκι στο χωριό, συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σύγχρονες ανέσεις
Στη γοητευτική Κανναβιού, σε περιμένει ένα κατάλυμα ιδανικό για καλοκαιρινές διακοπές

15 αξέχαστοι προορισμοί του κόσμου που αξίζει να επισκεφθείς έστω και μία φορά στη ζωή σου
Ορισμένα μέρη έχουν μια μοναδική δύναμη να αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και τη θέση μας μέσα σε αυτόν


Η επαρχία της Κύπρου με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αλκόολ
Η επιδημιολογική μελέτη με βάση τα λύματα κατέδειξε σημαντικά ευρήματα για την κατανάλωση αλκοόλ στην Κύπρο

Μικρή ανάσα από τα 40αρια - Στους 37 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Η Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 24 προορισμούς, με τιμές που ξεκινούν από €24
Η εταιρεία ανακοίνωσε πτήσεις με 15% έκπτωση, για δύο μόνο μέρες

Το Βουνί πριν και μετά (τη φονική πυρκαγιά)
Η σημερινή εικόνα του χωριού δεν θυμίζει τίποτα από το άλλοτε καταπράσινο χωριό

Κάτι νέο ξεπρόβαλε στην παραλία Κάππαρη
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας του Δήμου για αναβάθμιση των υπηρεσιών και της εμπειρίας που προσφέρονται στις παραλίες του

Το απόλυτο comeback στα ορεινά
Το Pendeli Resort μας ξανασυστήθηκε με ένα εντυπωσιακό PR Event

Καιρός: Μικρή ανάσα μετά τον καύσωνα - Ισχυροί άνεμοι το απόγευμα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
