Δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2020
Κόκκινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία εξέδωσε για σήμερα Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τον υδράργυρο να αναμένεται ότι θα φτάσει στους 44 βαθμούς.
Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα, Δευτέρα, με την μέγιστη θερμοκρασία κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται ότι θα φτάσει τους 44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 36 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Η προειδοποίηση αναφέρει: «Πάρε μέτρα. Πολύ Ψηλές Θερμοκρασίες έχουν προβλεφθεί. Προστάτεψε τον εαυτό σου και υποστήριξε τους ευάλωτους ανθρώπους. Να ενεργείς σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Αναμένονται πιθανές βλάβες σε υποδομές».
Διάβασε ακόμα: Εκδόθηκε κόκκινη προειδοποίηση για πρώτη φορά - Το προηγούμενο κυπριακό ρεκόρ
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 μποφόρ και αργότερα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 34 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 36 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί ωστόσο αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, στο εσωτερικό και στα ορεινά. Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Σχετικά

Νερά εξαιρετικής ποιότητας σε πέντε σημεία στον Δήμο Λεμεσού
Η ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσούμ ο οποίος διενήργησε εργαστηριακούς ελέγχους ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε πέντε σημεία

Lady’s Mile: Συνεχίζεται η σύσταση αποφυγής κολύμβησης από τις ΒΒ
Η παραλία παραμένει ανοικτή και το κοινό μπορεί να επισκέπτεται τα εστιατόρια κατά μήκος της παραλίας του Lady’s Mile

Αχιλλέας Θεοφίλου: Πέθανε ο σπουδαίος μουσικός παραγωγός και πρώην σύζυγος της Χάρις Αλεξίου
Είχε συνεργαστεί με θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου

Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα – Έρχεται νέα άνοδος
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Παραμυθένια διαμονή σε ένα πανέμορφο κατάλυμα στο χωριό με άρωμα παράδοσης
Ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα μικρό χωριουδάκι 20 κατοίκων σε ένα νέο αγροτουριστικό κατάλυμα που εντυπωσιάζει

Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι
Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και αναρωτιόμαστε για πού θα το βάλουμε φέτος

Καλοκαιρινά ταξίδια με… κόστος: Οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά της Ελλάδας την τελευταία εξαετία
Αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων

Αυτό είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου σύμφωνα με το Time Out
Το Time Out, έχει συντάξει μια λίστα με τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε πότε θα δούμε το νέο επεισόδιο - reunion του Παρά Πέντε
Ο σεναριογράφος ετοιμάζει ένα επεισόδιο για τα 20 χρόνια από την πρώτη προβολή της αγαπημένης σειράς

Το ελληνικό νησί που είναι στην κορυφή των καλοκαιρινών προορισμών στην Ευρώπη για το 2025
Ένα ελληνικό νησί στο top-10 των καλοκαιρινών προορισμών για το 2025 στην Ευρώπη.

Καλοκαιρινές διακοπές με μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια - Οι πόλεις με τη μεγαλύτερη πτώση ναύλων
Αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές και οι πρώτες έρευνες αγοράς έχουν ξεκινήσει

Αυτά είναι τα 3 γλυπτά έργα στο Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στη Λάρνακα
Τα έργα που επιλέγηκαν είναι: «Vele al Vento» της Κατερίνας Σταύρου, «Το Μπαλόνι»του Ανδρέα Καλλή και «Πρόσωπα» της Αντρούλας Αγγελίδου Αντωνιάδου.