Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2022
Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 47η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.
Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί και την επανέναρξη της Πορείας Χριστοδούλας στην αρχική της μορφή, αφού τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του COVID-19, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, πραγματοποιούσε συμβολικά την Πορεία με τα μέλη του προσωπικού του, που παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία, συνέχισαν να προσφέρουν απρόσκοπτα υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε χιλιάδες ασθενείς με εμπειρία καρκίνου.
Η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει στο Δυτικό Άκρο του Μόλου. Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει από την εξέδρα στις Φοινικούδες. Στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσει στο Δημαρχείο Δερύvειας. Τέλος, στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Πάφου.
Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από τις 5 έως 17 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 14 Απριλίου.

Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 24 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.
Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της Πορείας Χριστοδούλας ο Προέδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, τόνισε «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούν μαζί μας, όπως παλιά, και να περπατήσουν την Πορεία Χριστοδούλας στις 17 Απριλίου σε όλες τις πόλεις. Καλούμε τους συμπολίτες μας, να στηρίξουν τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και για ακόμα μια χρονιά να γίνουν η δύναμη όλων όσων μάχονται ενάντια στον καρκίνο. Οι εισφορές που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μας επιτρέπουν να λειτουργούμε, αλλά και να αναβαθμίζουμε, τις υπηρεσίες μας οι οποίες προσφέρονται για περισσότερα από 50 χρόνια δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους».
Σε χαιρετισμό της η κ. Ειρήνη Γρηγορίου, Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού της Τράπεζας Κύπρου, ανέφερε πως η Τράπεζά μας, ξεπερνώντας τα όρια του ρόλου της ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, με την έμπρακτη προσφορά της απέναντι στους συνανθρώπους μας, βρέθηκε στη μάχη ενάντια στον καρκίνο από το 1998, όταν δημιουργήθηκε και λειτούργησε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η μεγαλύτερη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το κοινό Κυπρίων. «Η μάχη ενάντια στον καρκίνο χρειάζεται συμμάχους, υποστηρικτές, χρειάζεται ενωμένες δυνάμεις για έναν κοινό σκοπό. Η φετινή εκστρατεία έχει ως μήνυμα ‘Γίνε και φέτος η δύναμη των μαχητών της ζωής’ και μαζί όλοι μας δίνουμε τη μάχη για τον καρκίνο, για να βγούμε νικητές, για τους ασθενείς και το έργο που επιτελείται», είπε η κ. Γρηγορίου.
Στο πλαίσιο των ενεργειών της Πορείας Χριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών:
Λευκωσία
Σάββατο 9 Απριλίου, 2022 | 12:30μμ
Εκκίνηση Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου, Αροδαφνούσα, Λευκωσία.
Σάββατο 16 Απριλίου, 2022 | 11:00πμ – 2:00μμ
Photobooth Μαχητών στο Nicosia Mall
Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 9:30πμ – 3:00μμ
Ποδηλασία από την Κακοπετριά μέχρι την Αροδαφνούσα που διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Όμιλο Θ.Ο.Ι Φιλιάς, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
Σάββατο 1 Μάϊου, 2022 | 9:30πμ – 3:00μμ
Σκυταλοδρομία Ομάδας Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» από το Δάλι μέχρι τα Λατσιά.
Λεμεσός
Κυριακή 10 Απριλίου, 2022 | 10:00πμ
Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Δυτικής Λεμεσού και τον Δήμο Ύψωνα. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Βάσεων SBA και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ύψωνα.
Κυριακή 10 Απριλίου, 2022 | 13:00μμ
Τερματισμός Ράλι Κλασσικού Αυτοκινήτου, The Nags Head Pub, Ποταμός Γερμασόγειας Λεμεσός.
Λάρνακα
Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ
Πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας.
Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ
Πεζοπορία από την Πλατεία Αγίου Μάμα στους Τρούλλους.
Πάφος
Κυριακή 17 Απριλίου, 2022 | 10:30πμ
Πεζοπορία στην Πόλη Χρυσοχούς από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με τερματισμό το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stimaxi.com.cy ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους:
• Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.stimaxi.com.cy
• Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.
Όλες οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 47ης Πορείας Χριστοδούλας έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας και θα εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα και οι κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες