Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Αυτή την Κυριακή θα βολτάρουμε στη Λευκωσία με τα ποδήλατα μας

Ο γύρος της πρωτεύουσας με ένα ποδήλατο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2022

Έλα να ποδηλατίσουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, σε μια προσπάθεια προώθησης της χρήσης ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας!

Έλα και εσύ στο CΥcling in the city 202 και στείλε το δικό σου μήνυμα για τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας στην πόλη.

Με την εκδήλωση ‘CΥcling in the city 2022 - Μετα-κινούμαι στον Στρόβολο και στη Λευκωσία’, που διοργανώνουν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, μαζί με τα Δημαρχεία Στροβόλου και Λευκωσίας, και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, έχεις την ευκαιρία να στείλεις το δικό σου μήνυμα για τα πολλαπλά οφέλη του ποδηλάτου στις μετακινήσεις μας στην πόλη, αλλά και την ανάγκη δημιουργίας ασφαλών ποδηλατοδρόμων που να συνδέσουν τα προάστεια με το κέντρο της πόλης.

Η ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου και θα ξεκινήσει από την οδό Κορνηλίου 18, πλησίον του Αρεταίειου Νοσοκομείου στον Στρόβολο, στις 9:30 το πρωί.

Από εκεί οι συμμετέχοντες θα ποδηλατήσουν μέχρι το κέντρο της πόλης, περνώντας από τη Λεωφόρο Μακαρίου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Πύλη Αμμοχώστου και την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα γίνει μια σύντομη εκδήλωση έξω από το SupportCY House και τέλος, θα επιστρέψουν στον τόπο εκκίνησής τους.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ακόμη μια διαδρομή, πιο σύντομη, για λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η διαδρομή αυτή θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Στόχος του CΥcling in the city 2022, η δημιουργία κουλτούρας για χρήση ποδηλάτου στη καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη όπου μέσω αυτής θα σταλούν τα σωστά μηνύματα προς τους αρμόδιους φορείς, αφού η ένταξη του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας έχει πολλαπλά οφέλη, προσφέροντας παράλληλα μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις.

Ως μέσο άθλησης το ποδήλατο βελτιώνει την υγεία μας και ως μέσο μετακίνησης συντείνει στις προσπάθειες προστασίας του περιβάλλοντος αφού δεν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με ρύπους.

Σημεία Αφετηρίας:
Ομάδα Α: 9:30 Κορνηλίου 18, πλησίον Αρεταίειου Νοσοκομείου
Ομάδα Β: 10:00 Βουλή των Αντιπροσώπων

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close