Δημοσιεύτηκε στις 07 Φεβρουαρίου 2014
To κρατικό σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης Intellectual School που ιδρύθηκε το 2003, προσφέρει εξατομικευμένη μαθητοκεντρική εκπαιδευτική εμπειρία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες (ορίζονται ως άτομα στα δυο άκρα του φάσματος) που χαρακτηρίζονται ως ταλαντούχα. Η διδασκαλία διεξάγεται με μικρές ομάδες παιδιών από άριστα προσοντούχους εκπαιδευτικούς. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι ο κάθε μαθητής επιλέγει το βαθμό δυσκολίας του μαθήματος. Στις τελευταίες τάξεις δίνεται έμφαση στην εξειδίκευση σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε μαθητής. Στο σχολείο Intellectual λειτουργεί οικοτροφείο όπου γίνονται δραστηριότητες Δευτέρα με Σάββατο. Διοργανώνονται επίσης πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές τόσο εντός της Ρωσίας όσο και στο εξωτερικό.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει μια γενική γνωριμία με το μοντέλο και τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η λειτουργία του Intellectual School of Moscow (μια διάλεξη διάρκειας μιάμιση ή δυο ωρών με συζήτηση), πέντε παράλληλες παρουσιάσεις σχολικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών θεμάτων (στην ιστορία, τη λογοτεχνία, τη φυσιογνωσία, την τέχνη και τον πολιτισμό), σύντομες αναφορές στα αποτελέσματα της ερευνητικής τους εργασίας από τους ίδιους τους μαθητές (συζήτηση μεθόδων έρευνας, προβλήματα σύνδεσης ακαδημαϊκής έρευνας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων δράσεων ανοικτού χώρου σχετικών με θέματα ιστορίας μεσογειακών χωρών, πολιτισμού και περιβάλλοντος, άτυπη συζήτηση των συμμετεχόντων με Ρώσους μαθητές και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick (σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια κ.ά.). Στην ημερίδα θα κληθούν να παραστούν και Κύπριοι εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Από το Intellectual School of Moscow θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί:
Δρ Pavel Evdokimov, Διδάκτωρ Αρχαίας Ιστορίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας Elena Goudkvich - Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών
Irina Loukyanova – Λέκτορας Ρωσικής και Παγκόσμιας Λογοτεχνίας, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μέλος του Τμήματος Φιλολογίας
Δρ Pavel Kvartalnov - Διδάκτωρ Βιολογίας, Επικεφαλής Πρακτικής Άσκησης στη Βιολογία
Igor Okstein - Λέκτορας Βιολογίας, Μέλος του Τμήματος Βιολογίας
Polina Khamitova – Δασκάλα Γεωγραφίας
Επίσης, θα συμμετάσχουν 18 μαθητές ηλικίας 15 - 17 ετών, με πολύ ενθουσιασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και το Περιβάλλον. Το σεμινάριο θα συντονίζει η Δρ Ζήνα Πουλλή.
-
Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick
19 Φεβρουαρίου 2014
Σχετικά
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα
Την Παρασκευή, οι πεζόδρομοι της Λευκωσίας θα γεμίσουν μουσικές, μελωδίες και καλοκαιρινή ατμόσφαιρα!
Μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή στους πεζόδρομους της Λήδρας και της Ονασαγόρου!
Τελευταίες παραστάσεις του Circus Atmosphere στην Κύπρο
Το Circus Atmosphere μπαίνει στις τελευταίες δύο εβδομάδες παραστάσεων στο νησί μας
Το 2ο φιλανθρωπικό κάλεσμα σειρήνων «The Sirens’ Call» επιστρέφει στο Παραλίμνι
Το «The Sirens’ Call» καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας να συμμετάσχουν σε μια μοναδική εμπειρία κολύμβησης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Οι «Βραδιές Κωμωδίας» κάνουν στάση στον Καλοπαναγιώτη για μια βραδιά γεμάτη γέλιο
Οι Χάμπης, Παύλος Παυλίδης και Κωνσταντίνος Ψυλλίδης ανεβαίνουν στη σκηνή του Παλιού Σινεμά, προσφέροντας μια ξεχωριστή stand-up comedy παράσταση
Μία έκθεση γεμάτη αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες... αλλά και street food
Mια εντυπωσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον κόσμο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.