Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2022
Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει από αύριο την Κύπρο, το οποίο θα μας επηρεάζει μέχρι και την Πέμπτη.
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, με το ενδεχόμενο να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού
Αναλυτικά ο καιρός:
Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται από αύριο.
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Αργότερα, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μεταβλητοί, 3 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι βορειοανατολικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια αρχικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 3 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, ημιορεινά και σε κάποιες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, για να καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, με το ενδεχόμενο να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά οι άνεμοι θα καταστούν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, σταδιακά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα την Τετάρτη. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Πέμπτη, για να παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες