Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2022
Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται από αύριο.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η θερμοκρασία από το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού. Στα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση.
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού πατώντας το «Play» στο πιο κάτω βίντεο
Αναλυτικά ο καιρός
Tο ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 46 εκατοστά.
Σήμερα, αρχικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ και σταδιακά στα δυτικά και βόρεια κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Αργότερα στα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια παράλια θα πνέουν μέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα ανατολικά και βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού. Στα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Σχετικά
Η δολοφονία της Καρολάιν απ’ τον πιλότο έγινε σειρά: Ποιο κανάλι θα την προβάλλει και πότε
Πόσα επεισόδια θα δούμε.
Διακοπές στην Ευρώπη: Η μεγάλη σύγκριση τιμών σε 7 δημοφιλείς χώρες
Πού συμφέρει να κάνετε διακοπές το 2026; Οι τιμές σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Κροατία και Τουρκία
Το ελληνικό νησί «κρυμμένος θησαυρός», σύμφωνα με το Travelbook της Bild
Το άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το νησί αποτελεί σήμερα έναν ολοκληρωμένο προορισμό, ο οποίος συνδυάζει φυσικά τοπία ασύγκριτης ομορφιάς, πολιτισμό, αυθεντική κυκλαδίτικη αισθητική
Τι αλλάζει στα αεροπορικά ταξίδια: Νέα δικαιώματα και περισσότερη προστασία για τους επιβάτες στην ΕΕ
Αποζημιώσεις χωρίς καθυστερήσεις, μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές των εισιτηρίων, κατάργηση αδικαιολόγητων χρεώσεων και ειδικές πρόνοιες για οικογένειες και άτομα με αναπηρία
Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Στους 40°C η θερμοκρασία
Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας με τις θερμοκρασίες να αναμένονται να φθάσουν τους 40 βαθμούς Kελσίου στο εσωτερικό.
Πώς και πότε θα γίνει η αποκατάσταση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο
Χρονοδιάγραμμα 340 ημερών ολοκλήρωσης του έργου από την ανάθεση του έργου
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες