News , Guide

«Χειμωνιάζει» ξανά - Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο από το Σάββατο

Αναλυτικά ο καιρός

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2022

Χειμερινό θα είναι εκ νέου το σκηνικό του καιρού το Σάββατο, καθώς ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο. 
 
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού.
 
Στα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. 
 
Το ίδιος σκηνικό αναμένεται μέχρι και τη Δευτέρα. 
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο και περαιτέρω μικρή πτώση την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού πατώντας το "Play" στο πιο κάτω βίντεο

Αναλυτικά ο καιρός: 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά τοπική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα προσήνεμα και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.
 
Απόψε, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά τοπική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές, ως επί το πλείστον στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και στο ανατολικό μισό του νησιού σταδιακά μεταβλητοί, το πρωί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ και το απόγευμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο νότιο μισό του νησιού. Στα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά συννεφιασμένος. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο και περαιτέρω μικρή πτώση την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 46 εκατοστά.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close