Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2022
Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Άκης Κελεπέσιης, ο οποίος μίλησε για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στα αεροπορικά ταξίδια.
Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχει μια αναστάτωση λόγω των κυρώσεων και λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. «Δεν έχουμε δει ακόμα αυξήσεις από τις αεροπορικές εταιρείες όσο αφορά τις τιμές, ίσως απορροφούν την ακρίβεια των καυσίμων οι εταιρείες, από εκεί και πέρα τα δρομολόγια γίνονται κανονικά. Υπήρξε μια πτώση την πρώτη εβδομάδα του πολέμου περίπου 10-12%».
Εξήγησε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη και στο βαθμό που μπορούν θα αντιδράσουν σαν ταξιδιωτικοί πράκτορες.
«Ακόμη δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, τώρα έχουμε επιπλέον ακόμη δύο παράγοντες ο ένας είναι ο πόλεμος με την ανθρωπιστική του πλευρά και ο άλλος είναι το θέμα των αυξήσεων που όλοι πιστεύουν ότι θα έρθουν αυξήσεις και σε άλλα προϊόντα» ανέφερε ο κ. Κελεπέσιης.
Συνέχισε λέγοντας, «αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε καταρρεύσεις αεροπορικών εταιρειών, θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς, ακόμη και στην τιμή του πετρελαίου υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Εάν τουλάχιστον τελειώσει ο πόλεμος νωρίς ίσως ανταπεξέλθουν όλοι γιατί η θέληση του κόσμου να ταξιδέψει είναι μεγάλη».
Ερωτηθείς για τις προτιμήσεις του κόσμου είπε τα εξής « Μέχρι στιγμή υπάρχουν πολλές κρατήσεις για την Ελλάδα για τριήμερα Μαρτίου και Πάσχα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν κρατήσεις και για τις κρουαζιέρες αλλά και για κεντρική Ευρώπη. Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία είναι οι τρεις χώρες που έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων».
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες