News , Guide

Δεν θα γίνει το πανηγύρι στο Όμοδος τον φετινό Σεπτέμβριο

Θύμα του κορωνοϊού και το πανηγύρι στο χωριό Όμοδος

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2020

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που το Όμοδος γιορτάζει, αφού στις 14 του μήνα είναι η μεγάλη γιορτή του Σταυρού κατά την οποία πιστοί από όλη την Κύπρο φτάνουν στο χωριό για προσκύνημα στο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στο κέντρο της κοινότητας.

Εκείνες τις μέρες, στο χωριό στήνεται κι ένα μεγάλο πανηγύρι, με εμπόρους και μικροπωλητές, όπως και εδέσματα. Φέτος, ωστόσο, λόγω κορωνοϊού, τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά, σύμφωνα με το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Διάβασε την ανακοίνωση πιο κάτω:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού και αξιολογώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν φέτος, αποφάσισε τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κατά την περίοδο της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην κοινότητα Ομοδους παράλληλα με το θρησκευτικό πανηγύρι.

Ως εκ τούτου, φέτος δεν θα χορηγηθούν από την κοινότητα άδειες σε μικροπωλητές και εμπόρους για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προκειμένου – με τον τρόπο αυτό – να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το θρησκευτικό πανηγύρι της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού θα διεξαχθεί κανονικά και σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Πάφου και την Αστυνομία θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την οργανωμένη προσέλευση και αποχώρηση των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας .

Το Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη μη υλοποίηση της φετινής εμποροπανήγυρης στην κοινότητα Ομοδους με αφορμή τον εορτασμό της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού, προτάσσοντας την προστασία της υγείας του πληθυσμού και αναγνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση θα έχει μια τεράστια οικονομική συνέπεια τόσο για την ίδια την κοινότητα όσο και για τους πωλητές που θα συμμετείχαν σε αυτή. Ωστόσο, το Κοινοτικό Συμβούλιο οφείλει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα και να βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω απ’ όλα, μη επηρεάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close