Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2022
Το Teatro Angelico ανακοίνωσε τη νέα του παράσταση κουκλοθέατρου «Άνοιξιάτικο Όνειρο» για τους μικρούς μας φίλους!
Η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στις 10:30 π.μ και στις 16:00 μ.μ στο χώρο του Teatro Angelico.
Λίγα λόγια για την Παράσταση:
«Ας γνωρίσουμε τις εποχές «Φθινόπωρο… Χειμώνας… Καλοκαίρι!» Χμμ… Σαν να λείπει κάτι! Πάμε πάλι από την αρχή… «Φθινόπωρο… Χειμώνας… Καλοκαίρι!» Χμμμ… Σίγουρα κάτι λείπει… Συμφωνείτε; Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι τέσσερις… Ας δοκιμάσουμε άλλη μια φορά προσεκτικά: Λοιπόν, έχουμε το Φθινόπωρο… όπου τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν κι αρχίζει να κάνει κρύο, σωστά; Σωστά! Μετά συναντάμε το Χειμώνα… κάλαντα, Χριστούγεννα, χιόνι, χιονάνθρωπος, παγωνιά… Μετά; Ποια είναι η εποχή όπου τα λουλούδια ανθίζουν και ο ήλιος ξεπροβάλλει και τα χελιδόνια έρχονται;…. Χμμμ... Κάτι… κάτι μας διαφεύγει σίγουρα… Ας συνεχίσουμε με το καλοκαιράκι μέχρι να καταλάβουμε τί γίνεται! Λοιπόν, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν στις παραλίες και τα παιδιά φτιάχνουν κάστρα στην άμμο, μαζεύουν κοχύλια, πετρούλες και πλατσουρίζουν στις θάλασσες, παρατηρώντας τα παιχνιδιάρικα δελφίνια που πηδάνε ανέμελα, στα απαλά κύματα της θάλασσας…
...Όμορφες εποχές όλες τους που κάτι πάντα μας προσφέρουν… Συμφωνείτε; Μα… Τις χρειαζόμαστε όλες και μας λείπει μία… καταλάβατε ποια; Νομίζω καταλάβατε… Πού μπορεί να πήγε; Πού χάθηκε; Την πήρε κάποιος; Για ποιο λόγο; Σε όλες αυτές τις απορίες, απαντήσεις θα μας δώσει ένα μικρό κορίτσι, όπου μαζί με το αρκουδάκι της έχουν αποφασίσει να λύσουν αυτό το μυστήριο και να βρουν τη χαμένη εποχή. Στο δρόμο τους, θα συναντήσουν πολλούς φίλους μα και τη Βασίλισσα «Όλα» που θέλει να τα έχει όλα… Τι λέτε να τους βοηθήσετε κι εσείς, ταξιδεύοντας σε ένα ανοιξιάτικο όνειρο;»
Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.. Η παράσταση ταξιδεύει και στο χώρο των σχολείων, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του Covid-19.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Κουκλοθεάτρου (21/3) και της παγκόσμιας ημέρας Θεάτρου (27/3) θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις από το Teatro Angelico.
Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.
Συντελεστές:
Κείμενο/Σκηνοθεσία/Κατασκευή κούκλας: Άντζελα Ριζάκη
Εμψύχωση κούκλας: Χλόη Γρηγορίου
Σκηνικά/Σχεδιασμός Αφίσας: Ομάδα Teatro Angelico
Υποστηρικτής: Κέντρο Τεχνών & Δημιουργικής Απασχόλησης "Kάπου Αλλού"
Παραστάσεις: Κυριακή 13/3, 20/3 & 27/3 (στις 10:30 και στις 16:00), Σάββατο 19/3 και 26/3 (στις 17:00)
Διάρκεια: 45'
Είσοδος: €8
Κρατήσεις: 99753388
Σινά 16γ, Έγκωμη.

Σχετικά
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.