Δημοσιεύτηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2022
Νέο χαμηλό βαρομετρικό αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο από το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, το χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάζει την περιοχή μας και την Τσικνοπέμπτη.
Αναμένεται να φέρει βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Το πεδίο των ανέμων θα είναι αυξημένο, ωστόσο, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Δείτε live την εξέλιξη του καιρού πατώντας το «Play» στο βίντεο που ακολουθεί.
Αναλυτικά ο καιρός
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται μέχρι την Τετάρτη κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 57 εκατοστά.
Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.
Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος. Τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ μετά το μεσημέρι ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, ενώ το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, αλλά μετά το μεσημέρι, αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Lidl Κύπρου και ΑΚΤΗ: 5 χρόνια κοινής δράσης ενάντια στην πλαστική ρύπανση μέσω του «Project Zero»
Με έναν εντυπωσιακό απολογισμό 17,9 τόνων απορριμμάτων, η συνεργασία επεκτείνεται φέτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για έναν κόσμο χωρίς πλαστικά
Νέες τιμές για ξαπλώστρες και ομπρέλες: Οι επαρχίες με τις μεγαλύτερες αυξήσεις
Αναλυτικά τις νέες χρεώσεις ανά επαρχία, αλλά και τις θέσεις τόσο των δήμων όσο και του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών.
Το ελληνικό νησί που ξεχωρίζει ως διεθνής πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους προορισμούς που προωθούν μορφές αυθεντικής ταξιδιωτικής εμπειρίας, σύμφωνα με την τουριστική ιστοσελίδα Travel & Tour World
Το έβδομο επεισόδιο του «The Floor», που θα μεταδοθεί αυτή την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21:30, στο ΣΙΓΜΑ
Ένας νέος παίκτης έρχεται στο προσκήνιο και μπαίνει δειλά - δειλά στο παιχνίδι
Η Aegean ανακοίνωσε εκπτώσεις έως -50% σε όλους τους προορισμούς της (για δύο μέρες)
Επίλεξε ανάμεσα στους 162 προορισμούς της
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πότε τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Leonardo Days: Μια ξεχωριστή γιορτή φιλοξενίας από τη Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean
Mια γιορτή φιλοξενίας που πραγματοποιείται σε όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου και συνδυάζει μοναδικές εμπειρίες διαμονής με αποκλειστικά προνόμια για τα μέλη του Leonardo Advantage Club.
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αναζητά τις νέες κυπριακές δημιουργίες
Ανοικτή πρόσκληση σε Κύπριους δημιουργούς για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
H Ryanair ανακοίνωσε καλοκαιρινά ταξίδια σε 12 προορισμούς, με τιμές που αρχίζουν από €14.99
Για 5 μέρες
Βροχές κυρίως στα ορεινά για σήμερα – Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η Ελλάδα αναδείχθηκε η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2026 -«Αυτό το στοιχείο της το έχουν ελάχιστες χώρες»
Το 2026, σύμφωνα με την κατάταξη του World Population Review, η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου
Leonardo Hotels Mediterranean: Ενισχύει την παρουσία της σε Ελλάδα και Κύπρο με νέο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας
Ξεχωριστό στοιχείο του ξενοδοχείου αποτελεί το rooftop garden με πισίνα και pool bar, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στο κέντρο