Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η Λίμνη των Κύκνων, ένα μοναδικό υπερθέαμα, έρχεται στην Κύπρο!

Ένα εντυπωσιακό show που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2022

To Κρατικό Θέατρο Μόσχας και ο Ruslan Skvortsov έρχονται στην Κύπρο με την παράσταση SWAN LAKE για να προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους μια εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των τελευταίων 40 ετών και μετά τις πολυάριθμες θριαμβευτικές περιοδείες σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Καναδά, ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Μονακό, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Κολομβία, Βραζιλία και άλλες η παράσταση έρχεται στην Κύπρο τον ερχόμενο Απρίλιο.

Θα δοθούν τρεις παραστάσεις σε Πάφο (08/4), Λεμεσό (09/4) και Λευκωσία (10/4).

"Η Λίμνη των Κύκνων" είναι το φημισμένο μπαλέτο με τη μουσική του μεγαλοφυή Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι. Είναι το πιο διάσημο μπαλέτο στον κόσμο, ένα πραγματικό σύμβολο του ρωσικού μπαλέτου.
Οι ρομαντικοί χαρακτήρες της "Λίμνης των Κύκνων" συγκινούν τόσο τους μεγαλύτερους όσο και τους μικρότερους θεατές. Αυτό το σπουδαίο έργο, ευρέως γνωστό και αγαπητό στο κοινό διαφόρων χωρών, συμβολίζει την τέχνη του μπαλέτου γενικότερα, και έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο μπαλέτο "Η Λίμνη των Κύκνων" από το Θέατρο "Ρωσικό μπαλέτο" διατηρείται προσεκτικά η κλασική παράδοση του χορού, αλλά ταυτόχρονα, στη σκηνοθεσία του Βιατσεσλάβ Γκορντέεφ, μπορεί κανείς να νιώσει το προσωπικό χορευτικό στυλ του χορογράφου, τον δημιουργικό του παλμό. 

Λίγες πληροφορίες για την παράσταση:
Η "Λίμνη των Κύκνων" είναι ένα εξαιρετικό μπαλέτο στη μουσική του μεγάλου Ρώσου συνθέτη Pyotr Tchaikovsky στην αναγνωρισμένη κλασική σκηνοθεσία του Marius Petipa, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στο Θέατρο Mariinski στη Ρωσία το 1895. Έκτοτε, οι ρομαντικές εικόνες της Λίμνης των Κύκνων έχουν ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και έχουν εμπνεύσει το έργο χορογράφων σε όλο τον κόσμο. Αυτό το σπουδαίο έργο, ευρέως γνωστό και αγαπητό από παγκόσμιο κοινό, που συμβολίζει την τέχνη του μπαλέτου γενικότερα, έχει γίνει μέρος του χρυσού κεφαλαίου του παγκόσμιου πολιτισμού. Η Λίμνη των Κύκνων είναι μια ιστορία αιώνιας και όμορφης αγάπης, προδοσίας, καλού και κακού.

Η πλοκή βασίζεται σε έναν παλιό γερμανικό μύθο για την όμορφη Οντέτ, που μεταμορφώνεται σε λευκό κύκνο. Μόνο η ανιδιοτελής αγάπη και η αφοσίωση μπορούν να άρουν τα μάγια της. Ο ρομαντικός νεαρός πρίγκιπας Ζίγκφριντ φτάνει στη μαγική λίμνη, βλέπει την Οντέτ, βρίσκει σε αυτήν το ιδανικό του, ερωτεύεται και ορκίζεται πίστη. Όμως μια σατανική ιδιοφυΐα στέκεται εμπόδιο στο να γίνει το όνειρο του πρίγκιπα πραγματικότητα... 

Η "Λίμνη των Κύκνων" κατέχει ξεχωριστή θέση στο ρεπερτόριο του θεάτρου "Ρωσικό Μπαλέτο". Σε αυτή την παραγωγή του Viacheslav Gordeyev, ο οποίος διατηρεί προσεκτικά την προσέγγιση του μεγάλου αυτού κλασικού έργου, μπορείτε να αισθανθείτε την προσωπική υπογραφή του χορογράφου και τον δημιουργικό του παλμό. Το μπαλέτο έχει αίσιο τέλος και συνεχίζει να ενθουσιάζει τις καρδιές και τις ψυχές των θεατών - το καλό θριαμβεύει.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ 75% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:
Για όλα τα άτομα άνω των 18 ετών
- Εν Ισχύ Πιστοποιητικό Ολοκληρωμένου Εμβολιασμού ή
- Εν Ισχύ Πιστοποιητικό Ανάρρωσης covid-19

Για άτομα 12-18 ετών
- Εν Ισχύ Πιστοποιητικό Ολοκληρωμένου Εμβολιασμού ή
- Εν Ισχύ Πιστοποιητικό Ανάρρωσης covid-19 ή
- Αποδεικτικό μιας δόσης Εμβολιασμού συν αρνητικό PCR / Rapid Test (72 ωρών)

Άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών αρνητικό PCR / Rapid test εντός 7 ημερών

Άτομα κάτω των 6 ετών προσέρχονται στην εκδήλωση χωρίς οποιοδήποτε Πιστοποιητικό.

Εισιτήρια: Από €34 (παιδιά κάτω των 12 ετών) | €49 (Ενήλικες). Παιδιά μέχρι 12 χρονών - 30% έκπτωση.

Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν εισιτήριο εισόδου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

  • Παρασκευή 08/4/2022, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:00.
  • Σάββατο 09/4/2022, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20:00.
  • Κυριακή 10/4/2022, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:00

Πληροφορίες: 25 377277 & εισιτήρια εδώ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close