Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2022
Το χαμηλό βαρομετρικό «Ελπίς» που σαρώνει την Ελλάδα, δεν θα επηρεάσει την Κύπρο στην ίδια ένταση, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, σημειώνοντας πως αύριο αναμένεται μια κρύα μέρα.
Όπως ανέφερε, θα σημειωθούν βροχές στην Κύπρο, ωστόσο, οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα.
Σε ισχύ θα είναι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες, ενώ το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα δυτικά.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα, ενώ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα αύριο είπε ο κ. Νικολαΐδης.
Την ίδια ώρα σημείωσε πως απόψε θα είναι μια κρύα νύχτα, με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό γύρω στους 3 βαθμούς, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση.
Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα πτώση, καθώς από τους 12 βαθμούς κελσίου σήμερα στο εσωτερικό, αύριο θα κυμανθεί κοντά στους 10 βαθμούς.
Παρόμοιο σκηνικό θα σημειωθεί και στις παράλιες περιοχές όπου η θερμοκρασία σήμερα κυμαίνεται στους 14 βαθμούς ενώ αύριο θα κατέλθει στους 10 βαθμούς.
Όσον αφορά τα ορεινά, ο υδράργυρος θα αγγίξει το μηδέν.
Σχετικά
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο
10 φθηνά ελληνικά νησιά για διακοπές το 2026
Αναζητάτε νησιά με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια και φθηνά ξενοδοχεία; Δείτε τη λίστα με τα πιο οικονομικά νησιά για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Πώς θα είναι το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο - Η πρόβλεψη του Τμ. Μετεωρολογίας
"Στην Κύπρο, οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν να έχουμε ένα φυσιολογικο καλοκαίρι"
Το ελληνικό νησί που υμνούν οι βρετανικοί Times
Το δημοσίευμα σημειώνει πως το συγκεκριμένο νησί συνεχίζει να διατηρεί τη μυθική του γοητεία με τους σύγχρονους επισκέπτες να σαγηνεύονται κυρίως από τις «απίθανες παραλίες» και τα «δελεαστικά, τιρκουάζ νερά»
40 χωριά που αξίζει να ανακαλύψεις φέτος: Πού να μείνεις, τι να φας και τι να δεις
Αν ψάχνεις την πιο αυθεντική καλοκαιρινή εμπειρία, ήρθε η ώρα να πας χωριό
Η απόλυτη εμπειρία του «slow travel», σε ένα σαββατοκύριακο στο Annabelle
Γαστρονομία, wine tasting και θαλασσινό αεράκι, στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Πάφου