Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2022
Η θερμοκρασία σήμερα θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αύριο, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο. Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει εκ νέου την περιοχή, την Κυριακή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, στα υπήνεμα ασθενείς και στα προσήνεμα μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη και αρχικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά.Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, στα ημιορεινά και αργότερα στο εσωτερικό αναμένεται παγετός.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές και ελαφρά χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Αργά το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, στο δυτικό μισό του νησιού, καθώς και χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα νότια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές, στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το πρωί τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Από το μεσημέρι αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, με μεμονωμένες ελαφρές βροχές και παροδική ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά. Στα προσήνεμα παράλια και ορεινά θα πνέουν από το απόγευμα πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί δυτικοί άνεμοι.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, περισσότερο αισθητή το απόγευμα και το βράδυ.
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 42 εκατοστά.
Σχετικά
Επιχορηγημένες διακοπές για χαμηλοσυνταξιούχους σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας
Στους δικαιούχους θα χορηγείται τετραήμερη διαμονή (τρεις διανυκτερεύσεις), με πλήρη διατροφή,
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις-αφετηρίες στην Ευρώπη για ημερήσιες αποδράσεις
Νέα έρευνα αποκάλυψε τις πόλεις στην Ευρώπη που οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για ημερήσιες εκδρομές, από αποδράσεις από το Λονδίνο στο Στόουνχεντζ έως επισκέψεις σε νησιά από την Αθήνα
Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί το 2026 για Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς επισκέπτες
9 στους 10 επισκέπτες σχεδιάζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους
Σταθερά πρώτη η Κρήτη στον θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας και το 2026
Με 154 Γαλάζιες Σημαίες διατηρεί την πρωτιά στις βραβευμένες ακτές 2026
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Graphic Stories ConFest στη Λάρνακα
Διαλέξεις, εργαστήρια, βραβεύσεις και εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης αφίσας “Poetry Speaks Loud” στο Alexander College
Ισχυροί άνεμοι και πιθανές βροχές σήμερα-Άνοδος θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
FIFA WORLD CUP PREVIEW SERIES:Πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου και κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, η διοργάνωση που ενώνει χώρες, γενιές και συναισθήματα, γίνεται φέτος εμπειρία ΣΙΓΜΑ
«ΚΥΠΡΙΑ 2026»: Αυτά είναι τα 17 φεστιβάλ που παίρνουν το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση
Το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Προγράμματος «ΚΥΠΡΙΑ 2026» για τη χρηματοδότηση φεστιβάλ τεχνών που θα πραγματοποιηθούν το 2026
Η νέα λειτουργία στο Instagram: Τι άλλαξε στα DMs
Πώς λειτουργεί - Πρόκειται για έναν νέο τρόπο για να μοιράζονται οι χρήστες τις στιγμές τους
Το «La Casa de Papel» επιστρέφει - «Η επανάσταση δεν τελείωσε ακόμη»
«Tο επόμενο σχέδιο είναι ήδη σε κίνηση» αναφέρει χαρακτηριστικά η Netflix
Το ENAVSMA γέμισε το Amyth of Nicosia με γεύσεις και μουσική
Ένα βράδυ γεμάτο λάμψη και ξεχωριστές στιγμές για καλό σκοπό