3-7 February 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

"Οι πρώτες μας φωτογραφικές εμπειρίες"

Έκθεση των μελών της 7ης σειράς του Φωτογραφικού Ομίλου Τάκη Δημητριάδη

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2014

Τον Μάρτιο του 2011 τοποθετήθηκαν τα πρώτα λιθαράκια για τη δημιουργία ενός φωτογραφικού ομίλου, με την καθοδήγηση του πιο καταξιωμένου Κύπριου φωτογράφου, του Τάκη Δημητριάδη AFIAP,ESFIAP, για να συμμετέχει στα φωτογραφικά δρώμενα της Κύπρου και όχι μόνον.

Οι δραστηριότητές του ομίλου, ξεκίνησαν πολύ νωρίς, όταν η πρώτη ομάδα μαθημάτων φωτογραφίας, οραματίστηκε αυτό τον όμιλο με σκοπό το έργο του διεθνώς αναγνωρισμένου και διακεκριμένου δασκάλου, να διαδοθεί ευρύτερα και να μυήσει στα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης, όσους πραγματικά αγαπάνε τη φωτογραφία.

Σήμερα ο ΦΟΤΔ μετρά 181 φυσικά μέλη και επτά ομάδες μαθητών, έχουν παρακολουθήσει τα τρίμηνα μαθήματα φωτογραφίας. Το καταστατικό του ομίλου προνοεί διοργανώσεις εκθέσεων, εκδρομές, διαλέξεις και μαθήματα φωτογραφίας. Ένας από τους βασικούς στόχους του ομίλου, είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και η συμμετοχή των μελών του ομίλου, σε εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Από τον Απρίλιο του 2013 ο ΦΟΤΔ έγινε αποδεκτός από την Διεθνή Ομοσπονδία Φωτογραφίας (FIAP) ως νέο μέλος ILFIAP. Αυτό τιμά ιδιαίτερα το νεοσύστατο όμιλο που και μόνο το όνομα του εξαίρετου δασκάλου, Τάκη Δημητριάδη, είναι αρκετό για να ανοίξει νέους ορίζοντες στα μέλη του. Ήδη κάποια από τα μέλη του ΦΟΤΔ επάξια μπορούν και πρέπει να ανήκουν σ΄αυτή την μεγάλη παγκόσμια οικογένεια, γιατί με τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, κατάφεραν να αποκτήσουν με τις αναρτήσεις τους, τους τίτλους της FIAP. Τα μέλη αυτά είναι: Λένια Ιωαννίδου, Άγις Ταραμίδης, Αλεξία Μακρίδου, Μάριος Πετρίδης και Κωνσταντίνος Παναγίδης.

Ήδη ο Φωτογραφικός Όμιλος Τάκη Δημητριάδη, συμμετείχε ομαδικά στο διαγωνισμό φωτογραφίας The AL-THANI Award for Photography για δύο συνεχείς χρονιές (2012 και 2013).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close