Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2022
Με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή θα συναντηθεί σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας με σκοπό να αξιολογηθεί η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου.
Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο αλλά και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Αρχικά ανέφερε ότι τα κρούσματα είναι αυξημένα αλλά ευτυχώς οι νοσηλείες παρέμειναν σταθερές τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε πως πάνε οι νοσηλείες στα δημόσια νοσηλευτήρια.
«Πάντα προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που θα υπάρξουν στα μέλλον. Το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ αποφάσισε να ανοίξουν 6 νέες κλίνες με την προϋπόθεση αυτές οι 6 να γίνουν 12. Υπάρχει επίσης σκέψη σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη να έχουμε ακόμα περίπου 15 κλίνες μονάδες εντατικής θεραπείας από τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης το Υπουργείο Υγείας έχει πλάνο αν χρειαστούμε νέες κλίνες να έχουμε ακόμη 30 κοινές κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα» είπε ο κ Χατζηπαντέλας.
Στη συνέχεια και αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει σήμερα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή είπε τα εξής, «πρέπει να ακούσω πρώτα τους ειδικούς και μετά θα τοποθετηθούμε. Θεωρώ ότι κάποια από τα μέτρα που θα αποφασιστούν κύριο στόχο θα έχουν την μείωση της μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον. Αυτός θα είναι ο κυριότερος στόχος μας ως Υπουργείο Υγείας. Με το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο lockdown είπε, «νομίζω από τις εισηγήσεις που έχω από τους ειδικούς σήμερα δεν θα μου εισηγηθούν αυτό το ακραίο σενάριο. Εάν αυξηθούν τρομαχτικά οι νοσηλείες σε σημείο που να υπάρχει πρόβλημα στα δημόσια νοσηλευτήρια θα το εξετάσουμε», είπε ο Υπουργός.
Κλείνοντας και αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένει την γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα και θα το δει και αυτό το θέμα.
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029