31 January-26 April 2014
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Μιχάλης Αναστασιάδης - Reload The Current Page

Μία εγκατάσταση αντικειμένων με εννοιολογικό υπόβαθρο τα οποία δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2014

Η έκθεση επικεντρώνεται στην ανίχνευση και διερεύνηση αυτού  που ο Αναστασιάδης ονομάζει "ανησυχίες του σύγχρονου Κύπριου". Σε αυτή την εγκατάσταση ο καλλιτέχνης αξιοποιεί τη διευρυμένη ελευθερία δημιουργικής έκφρασης που προσφέρει ο εικαστικός εκθεσιακός χώρος, παραμένοντας όμως συνεπής στις σχεδιαστικές του αρχές - την αφαίρεση, την πολυπλοκότητα και την απλότητα. Αντλώντας έμπνευση από το φυσικό τοπίο και τις τεχνολογίες αιχμής, ο Αναστασιάδης δημιουργεί μία σειρά από αντικείμενα τα οποία ενσωματώνουν προσωπικές εμπειρίες και αγωνίες. Τα υλικά, οι φόρμες και οι τίτλοι παραπέμπουν σε πρόσφατα κοινωνικοπολιτικά συμβάντα που καθορίζουν τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα υπαινίσσονται βαθύτερους συμβολικούς συσχετισμούς. Ο καλλιτέχνης επιδιώκει την ενίσχυση της αμφισημίας στα έργα του, τα οποία είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε διδακτική ή νοσταλγική πρόθεση.

Ο Αναστασιάδης πειραματίζεται με διάφορους τύπους πετρωμάτων που απαντώνται στη γεωλογική περιφέρεια της Κύπρου, όπως ο διαβάσης και ο ψαμμίτης, τα οποία συνδυάζει με υλικά που χρησιμοποίει εκτεταμένα στη δουλειά του, όπως μπρούντζο, γυαλί και ξύλο. Βασικά γεωμετρικά στοιχεία όπως η σφαίρα επανέρχονται συνεχώς και λειτουργούν ως αλληγορικές αναφορές.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

11.00: Συζήτηση με το συγγραφέα/επιμελητή Justin McGuirk και τον Μιχάλη Αναστασιάδη.

13.00: Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Μιχάλης Αναστασιάδης, Hélène Binet - αρχιτεκτονική φωτογραφία, Justin McGuirk - συγγραφέας/επιμελητής, Omar Sosa - καλλιτεχνικός διευθυντής, graphic designer, εκδότης του περιοδικού Apartamento.

Θα προσφερθούν ροφήματα και ελαφρύ μεσημεριανό πριν από τη συζήτηση.

Ώρα: 19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close