Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020
Οι Μουσικές του Κόσμου αρχίζουν τον Ιούλιο στο Rialto Open Air. Και παρόλο που είχε ανακοινωθεί έναρξη με το αγαπημένο συγκρότημα Monsieur Doumani, εντούτοις οι Monsieur Doumani μεταφέρονται στις 31 Ιουλίου στο κλείσιμο των Μουσικών του Κόσμου και η έναρξη θα γίνει με Entelea στις 9 Ιουλίου.
Και αυτό λόγω ενός αναπάντεχου τραυματισμού ενός από τα μέλη του συγκροτήματος.
Έτσι η προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο συναυλία των Monsieur Doumani που θα άνοιγε τις παραστάσεις των Μουσικών του Κόσμου μεταφέρεται για την Παρασκευή 31 Ιουλίου, μέρα που ολοκληρώνονται οι παραστάσεις.
Έτσι, το άνοιγμα των παραστάσεων θα γίνει την Πέμπτη 9 Ιουλίου από το σχήμα Entelea με τους Γαβριήλ Καραπατάκη, Ζαχαρία Σπυριδάκη και Γιάννη Κουτή.
Το σχήμα Entelea είναι ένα πειραματικό πρότζεκτ, βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι τρεις καταξιωμένοι μουσικοί έχουν κατά νου και τα (αισθητικά) όριά τους και, κυρίως, το τι ακριβώς θέλουν να παρουσιάσουν. Η δεξιοτεχνία, η γνώση και η εμπειρία τους ανταποκρίνονται σε δομές, οι οποίες έχουν βασιστεί στην ανάπτυξη ποικίλων μελωδικών αναφορών, με φανερό τον λυρισμό, αλλά και την αυτοσχεδιαστική ελευθερία.
Οι συνθέσεις των Ζαχαρία Σπυριδάκη, Γιάννη Κουτή και Γαβριήλ Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή στη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής αναμεμειγμένα περίτεχνα με δυτικές αρμονικές επιρροές, και όχι μόνο, που καθώς εξελίσσονται αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές.
Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο / Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα / Γιάννης Κουτής - Ούτι, Κιθάρα.
Οδηγίες προς θεατές: Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.
Χορηγοί: Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ΟΠΑΠ Κύπρου, Υφυπουργείο Τουρισμού, Medochemie, ΣΕΚ
Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Μουσική Ακαδημία ARTE
Πέμπτη 9 Ιουλίου @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: rialto.com.cy, Rialto Theatre App
-
Θέατρο Ριάλτο
09 Ιουλίου - 31 Ιουλίου 2020
Σχετικά


Ο Bloody Hawk έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο νησί μας για δύο μεγάλες συναυλίες
Το θρυλικό συγκρότημα που έχει καθορίσει την ελληνική ροκ σκηνή, είναι έτοιμο να δονήσει ξανά τις καρδιές μας