Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2021
Σε νέα εποχή εισέρχεται η Δημοτική Αγορά Λεμεσού, μετά την επίσημη τέλεση των εγκαινίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη και αξιωματούχων της πόλης.
Ένα κτήριο 103 χρόνων πλημμυρίζει και πάλι από ζωή, ανέφερε στη διάρκεια της λαμπρής τελετής, ο κ. Πάνος Αλεξάνδρου Διευθύνων Σύμβουλος της Prosperity Group, η οποία ανέλαβε την ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς Λεμεσού.
Η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού, υπέδειξε ο κ. Αλεξάνδρου, αποτελεί τη μοντέρνα εκδοχή της αγοράς στην Αρχαία Ελλάδα, η οποία αποτελούσε το οικονομικό, κοινωνικό, διοικητικό και πνευματικό κέντρο κάθε πόλης.
Με αυτό το σκεπτικό, σημείωσε, δημιουργήθηκε η Limassol AGORA, ένας σύγχρονος πολυπολιτισμικός χώρος και συνάμα ένας χώρος συνεύρεσης, εστίασης και ψυχαγωγίας για τους Δημότες της Λεμεσού, αλλά και για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Το κέντρο της Λεμεσού ζωντανεύει ξανά μέσα από τη παράδοση και την ιστορία του, με τοπικές επιχειρήσεις και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο μας είπε ο κ. Αλεξάνδρου.
Ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, έκανε λόγο για έργο πρότυπο, που συνδυάζει την παράδοση και τον εκσυγχρονισμό. Η λειτουργία του ιστορικού αυτού κτηρίου είπε, το οποίο πρωτοάνοιξε τις πύλες του τον Απρίλιο του 1918, θα συμβάλει στις προσπάθειες του Δήμου για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου της Λεμεσού, καθώς και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Η Prosperity Group, τόνισε ο Δήμαρχος Λεμεσού, οδήγησε τη Δημοτική Αγορά στη νέα εποχή, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και λειτουργικό σύμπλεγμα υποστατικών, συνολικής έκτασης 3 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η Νέα Δημοτική Αγορά, ανέφερε, ξαναζωντανεύει με έναν εντυπωσιακό τρόπο, προσφέροντας ουσιαστικά οφέλη για την πόλη και τους Δημότες της Λεμεσού.
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε την Prosperity Group για την εξαίρετη δουλειά που έχει επιτελέσει στην ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς, χαρακτηρίζοντας την, κόσμημα για την πόλη της Λεμεσού. Θυμίζει σχολίασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αγορές που συναντούμε σε σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις και πρόσθεσε ότι η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού θα δώσει άλλη διάσταση στις προσπάθειες ανάπτυξης της πόλης.
Limassol AGORA
Η Δημοτική ΑΓΟΡΑ της Λεμεσού γνωστή τα παλαιότερα χρόνια ως το Παντοπωλείο της πόλης, παραδοσιακά αντιπροσώπευε το χώρο όπου οι παραγωγοί από πλείστα χωριά της Λεμεσού κατέφθαναν με την πραμάτεια τους με σκοπό να προωθήσουν και να πωλήσουν τα προϊόντα τους.
Σήμερα, το εμβληματικό διατηρητέο κτήριο που αποτέλεσε στο παρελθόν το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης της Λεμεσού, εδραιώνεται με τη νέα του ταυτότητα ως Limassol AGORA. Με μια σύγχρονη προσέγγιση συνεχίζει τον ρόλο που ανέκαθεν είχε, ως σημείο συνάντησης και συνεύρεσης, για ξεχωριστές εμπειρίες εστίασης και ψυχαγωγίας, με γεύσεις και αρώματα παραδοσιακά κυπριακά, αλλά και από όλο τον κόσμο. H Limassol Agora διαθέτει επίσης έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ασφαλείς παιδότοπους, καθώς και αίθουσες συναντήσεων ιδανικές για επαγγελματικές συναντήσεις ή εταιρικές συναθροίσεις. Στην ταράτσα του εντυπωσιακού πολυχώρου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα φαγητά, καφέ, δροσερά ροφήματα, κοκτέιλ και ποτά με θέα τα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.
Σχετικά

Άνδρος: 24 ώρες στην αρχόντισσα των Κυκλάδων
Εκεί που το γαλάζιο αγκαλιάζει τη φύση και την παράδοση

Τα 6 καλύτερα «μυστικά» ελληνικά νησιά για τους Γάλλους – Ποιο είναι στην κορυφή 31 δευτερόλεπτα
Σύμφωνα με τη γνωστή γαλλική ταξιδιωτική ιστοσελίδα nosvoyagesheureux.fr.

48 Ώρες στο Άνασσα: Εκεί όπου η πολυτέλεια συναντά την ψυχή της Μεσογείου
Εκεί όπου η φύση, η υψηλή αισθητική και η αυθεντική κυπριακή φιλοξενία συναντιούνται για να προσφέρουν μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία

Η πόλη της Ευρώπης που πήρε την πρωτιά, αλλά δεν θα φανταζόσουν ότι είναι τόσο φιλική προς τα παιδιά
Δες όλη την δεκάδα και κλείσε διακοπές για όλη την οικογένεια

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εναλλακτικοί προορισμοί στην Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι
Για όσους αναζητούν λιγότερο πολυσύχναστες επιλογές

Σε αυτό το (κοινόχρηστο) πάρκο θα πας για παιχνίδι αλλά και bbq
Αναβαθμιστηκε το πάρκο της Παναγίας Ασπροβουνιώτισσας στο Φρέναρος

Το περίπτερο Πολυδωρίδη και άλλα 5 κτήρια που κηρύχθηκαν ως διατηρητέα στη Λεμεσό
Η απόφαση του Δήμου Λεμεσού

Σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Ιούλιο στο Netflix
Από τη νέα σειρά της Λένα Ντάναμ στην επετειακή επιστροφή του "Jaws", η πλατφόρμα εμπλουτίζει τον κατάλογό της για το καλοκαίρι


Ανατροπή: Με εμφάνιση - έκπληξη της Κέιτ Μπλάνσετ το φινάλε του «Squid Game»
Τι μπορεί να υπονοεί το απροσδόκητο cameo της σπουδαίας ηθοποιού για τα σχέδια του Netflix.

Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα – Δεν υποχωρούν τα 40αρια
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Οι 20 καλύτερες ταινίες του Netflix για να μην ψάχνετε άλλο τι θα δείτε
Συγκεντρώσαμε τις 20 καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις τώρα στο Netflix.