20-21 November 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού φέρνει το χωριό στην πόλη

...και υποδέχεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021

Με ένα μοναδικό πάντρεμα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, η ΑΓΟΡΑ Λεμεσού, φέρνει το χωριό στην πόλη και αναβιώνει ήθη και έθιμα του τόπου μας, χαρίζοντας στους επισκέπτες της, εικόνες και συναισθήματα μιας άλλης εποχής. Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, φιλοξενεί παραγωγούς από χωριά της Λεμεσού που με την τέχνη και τα προϊόντα τους, ζωντανεύουν θύμησες της κυπριακής παράδοσης και κουλτούρας.  

Το Σάββατο, πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, στις 11.15 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, θα τελέσει τα επίσημα εγκαίνια της ΑΓΟΡΑΣ Λεμεσού, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και άλλων παραγόντων και αξιωματούχων της πόλης.  

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες θα απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα και γεύσεις της Κύπρου, όπως βραστό χαλούμι και φρέσκο τραχανά από την Ανώγυρα, παραδοσιακό ρέσι και παλουζέ από τον Άγιο Μάμα, κουμανταρία από τα χωριά Καπηλιό και Άγιο Μάμα. Θα δοκιμάσουν επίσης κρασιά από κυπριακά οινοποιεία και προϊόντα από χαρούπι όπως χαρουπόμελο και παστέλλι, καθώς και αιθέρια έλαια και βότανα από τις Τρείς Ελιές και Ανώγυρα.

Το Σάββατο, το Μουσικό Σχήμα ΑΝΤΑΜΑ, με μια φρέσκια ματιά και σύγχρονους ήχους, θα δημιουργήσουν ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια από τον πολυδιάστατο πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, ενώ την Κυριακή μικροί και μεγάλοι μπορούν να παρακολουθήσουν θέατρο σκιών, με ξεκαρδιστικές ιστορίες του Καραγκιόζη.

Κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού διημέρου, θα παρουσιαστεί στην ΑΓΟΡΑ ΛΕΜΕΣΟΥ έκθεση του παραδοσιακού καραβιώτικου κεντήματος «Φερβολιτέ», ξυλογλυπτικής, χειροποίητων κοσμημάτων από σπόρους και βότσαλα, καθώς και έκθεση πλουμιστού κολοτζιού. Η διήμερη γιορτή που φέρνει το χωριό στην πόλη περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση τσιαττιστών και γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων. 

ΑΓΟΡΑ Λεμεσού
Η Δημοτική ΑΓΟΡΑ της Λεμεσού γνωστή τα παλαιότερα χρόνια ως το Παντοπωλείο της πόλης, παραδοσιακά αντιπροσώπευε το χώρο όπου οι παραγωγοί από πλείστα χωριά της Λεμεσού κατέφθαναν με την πραμάτεια τους με σκοπό να προωθήσουν και να πωλήσουν τα προϊόντα τους. 

Σήμερα, το εμβληματικό διατηρητέο κτήριο που αποτέλεσε στο παρελθόν το κέντρο της εμπορικής και κοινωνικής δραστηριότητας της πόλης της Λεμεσού, εδραιώνεται με τη νέα του ταυτότητα ως Limassol AGORA. Με μια σύγχρονη προσέγγιση συνεχίζει τον ρόλο που ανέκαθεν είχε, ως σημείο συνάντησης και συνεύρεσης, για ξεχωριστές εμπειρίες εστίασης και ψυχαγωγίας, με γεύσεις και αρώματα παραδοσιακά κυπριακά, αλλά και από όλο τον κόσμο. H Limassol Agora διαθέτει επίσης έναν από τους πιο ξεχωριστούς και ασφαλείς παιδότοπους, καθώς και αίθουσες συναντήσεων ιδανικές για επαγγελματικές συναντήσεις ή εταιρικές συναθροίσεις. Στην ταράτσα του εντυπωσιακού πολυχώρου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα φαγητά, καφέ, δροσερά ροφήματα, κοκτέιλ και ποτά με θέα τα στενά σοκακια της παλιάς πόλης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close