Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2021
Bασισμένη στο θεατρικό έργο «Τοκ-Τοκ» του Λοράν Μπαφί και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη, η παράσταση του Θέατρου Δέντρο έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.
Ποια τα όρια ανάμεσα στην «κανονική» συμπεριφορά και στην ψυχική διαταραχή; Πότε το «μη κανονικό» γίνεται απειλητικό για τους άλλους και πώς η συλλογικότητα, η συνάντηση και η αλληλεγγύη θεραπεύει τις αγωνίες, τις εμμονές και τους φόβους μας; Η Μέθοδος του Δόκτορα Παλομέρο είναι μια παράδοξη και ευφυής κωμωδία που μεγεθύνει διαταραχές, οι οποίες αφορούν όλους μας, και μέσα από την υπερβολή, τις μετατρέπει σε κωμικοτραγικές συνθήκες.
Υπόθεση:
Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός γιατρός Παλομέρο, ειδικευμένος στη θεραπεία ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών, επισκέπτεται μία φορά το μήνα το ιατρείο του στο Παρίσι για να εξετάσει τους ασθενείς του. Στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου τον περιμένουν έξι ασθενείς, που περίμεναν πολλούς μήνες για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού μαζί του. Ο Φρεντερίκ πάσχει από κοπρολαλία, ο Αλέν από αριθμομανία, η Καντίντ από μικροβιοφοβία, η Μαρί από ψυχαναγκαστικό σύνδρομο η Λιλί από παλιλαλία, ο Όττο από γραμμοφοβία.
Όλες αυτές οι παράξενες εμμονικές διαταραχές εκδηλώνονται ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης εκρηκτικής συνύπαρξης. Η ώρα περνά και ο γιατρός δεν εμφανίζεται. Η βοηθός του ενημερώνει τους ασθενείς ότι η πτήση του γιατρού από τη Μαδρίτη έχει καθυστέρηση, αλλά ότι ο γιατρός θα έρθει οπωσδήποτε. Οι ασθενείς μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, αποφασίζουν να σπάσουν την ανία και την αμηχανία της αναμονής: συζητούν για το πρόβλημά τους, γνωρίζονται καλύτερα και εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους. Ένα τρελό γαϊτανάκι φόβων, επιθυμιών και συναισθημάτων, που θα οδηγήσει σε ένα απρόσμενο και συγκινητικό φινάλε.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Φωτισμοί: Xρήστος Γωγάκης
Γραφιστικά: MKC DESIGN STUDIO
Trailer-φωτογράφιση: Λήδα Αγιομαμίτη
Παραγωγή: Γιάννος Λούρας
Ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Αιμιλία Βάλβη, Μάριος Μεττής, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Ελένη Σιδερά, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Πολυξένη Σάββα.
Διάρκεια: 75’
Κατάλληλο για ηλικίες 16+
Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 20.30
Εισιτήρια: € 15 / 12
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App
Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45
Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 - 15:00 & δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
Παρακαλείται το κοινό όπως προσέρχεται έγκαιρα, έχοντας μαζί το Safe Pass του.

-
Θέατρο Ριάλτο
14 Νοεμβρίου 2021
Σχετικά
Η Οικογένεια Άνταμς – The Musical έρχεται σε Λεμεσό και Λευκωσία για να μας χαρίσει μια μοναδική θεατρική εμπειρία!
Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.