4 November-3 December 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Your Molotov Kisses»: Μια ανατρεπτική παράσταση στη Λευκωσία

Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι ενσαρκώνουν η Μάρα Κωνσταντίνου κι ο Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2021

Το Dream Theatre Productions παρουσιάζει το βραβευμένο θεατρικό έργο, του Γκουστάβο Οττ, Your ΜΟΛΟΤΩΦ kisses, (βραβείο Ricardo Lopez Aranda, Ισπάνια, 2003), το οποίο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Η παράσταση ακροβατεί ανάμεσα στα όρια της κωμωδίας και του δράματος. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο μίλα για τη σύγχρονη πραγματικότητα, την αποξένωση, την αγωνία για επιτυχία και καταξίωση. Υπογραμμίζει τον έρποντα φασισμό, την υποκρισία στις ανθρώπινες σχέσεις, την τυραννία του χρήματος, το φάντασμα της βίας, την άγνοια, το φόβο και την έλλειψη ταυτότητας. Με όπλο την ειρωνεία και το χιούμορ, ο συγγραφέας μιλά για όλα. Μια παράσταση που θα φέρει τα πάνω κάτω, γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Ένα παιχνίδι κατόπτρων, όπου ο θεατής βλέπει, σιγά σιγά, να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο. Σαν, μια τρυφερή Μολότωφ!

Παραστάσεις στη Λευκωσία, Υπόγειο Σατιρικού Θεάτρου. Πρεμιέρα: 4 Νοέμβριου, 8.30μ.μ. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 8.30μ.μ. Ώρα προσέλευσης 20:00 | Ώρα έναρξης 20:30.
Η παράσταση είναι για ηλικίες άνω των 15. Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com/

Υπόθεση έργου
Τι κρύβεται πίσω από κάθε πετυχημένο άνθρωπο;
Το ζευγάρι του έργου, ο Ντάνιελ και η Βικτόρια, είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες. Εκείνος δικηγόρος σε μεγάλη εταιρεία και εκείνη δημοσιογράφος – παρουσιάστρια ειδήσεων σε κεντρικό τηλεοπτικό κανάλι στο Λονδίνο. Παρ’ όλα αυτά η ζωή τους είναι βυθισμένη σε τέλμα και αδιέξοδα. Εκείνος θεωρεί την επαγγελματική άνοδο του και την καριέρα του σημαντικότερα από τον ερχομό στη ζωή ενός παιδιού. Εκείνη έχει μάθει να ζει κτίζοντας ολόγυρα της τείχη ψέματος, άμεσα εξαρτώμενη από το επάγγελμα που ασκεί, (δημοσιογράφος). Το εύθραυστο κλαδί από το οποίο έχουν πιαστεί, τη σύλληψη ενός αρσενικού παιδιού, με τεχνική κομπογιαννίτικη, σπάει απότομα! Ξαφνικά και ενώ είναι συγκεντρωμένοι στην πραγματοποίηση του «μεγαλεπήβολου» σχεδίου τους, κάτι συμβαίνει και όλα γκρεμίζονται. Ένα "δώρο " έρχεται  και η ατμόσφαιρα καταστρέφεται. Παραλαμβάνουν ένα πακέτο από το FBI! Αυτό το πακέτο, που το περιεχόμενο του έχει ιστορία που πάει πάνω από 10 χρόνια πριν, ανατρέπει τη ζωή τους.

Το πακέτο μετατρέπεται σε μεγεθυντικό φακό, που προβάλλει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον βίο και την πολιτεία των δυο χαρακτήρων του έργου. Το παρελθόν εισβάλλει βίαια στο παρόν και κάνει σμπαράλια τη σχέση του ζευγαριού.  Όλα αυτά τα σοβαρά, που συμβαίνουν στο έργο, δίνονται μέσα από μια ιλαροτραγική θεατρική αφήγηση, που προκαλεί μεν το γέλιο του θεατή αλλά ταυτόχρονα τον αφήνει με μια πικρή γεύση, απογοήτευση και με πλήθος υπαρξιακά ερωτήματα! Η ζωή πλέον δεν μπορεί να ελεγχθεί από τη θέληση των ίδιων των ατόμων. Την καθορίζουν διάφορες εισβολές και εκρηκτικοί εξωγενείς παράγοντες, που την κονιορτοποιούν. Ένα παιχνίδι κατόπτρων όπου ο θεατής βλέπει σιγά σιγά να εμφανίζεται στη σκηνή και το δικό του πρόσωπο.
Αυτό είναι το μήνυμα!

Η κόλαση είναι οι άλλοι     

Συντελεστές:
Συγγραφέας
: Γκουστάβο Οττ
Μετάφραση: Σταμάτης Πολενάκης | Σκηνοθεσία: Πέτρος Χαραλάμπους
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετινάρης | Σκηνικά / Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Ηθοποιοί: Μάρα Κωνσταντίνου / Αντρέας Παπαμιχαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη / Φωνή γυναίκας: Μαρία Μαχλαμούζη
Φωνή άντρα: Μάριος Δημητρίου | Σχεδιασμός αφίσας / Video art: Μιχάλης Κλεάνθους
Σχεδιασμός προγράμματος: Μαρίνα Ξενοφώντος | Φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Βαττής
Κινηματογράφηση / Μοντάζ Βίντεο: Γιώργος CJ Σπυρής
Μουσική επιμέλεια: Πέτρος Χαραλάμπους, Μάρα Κωνσταντίνου
Παραγωγή: Dream Theatre Productions
Χορηγός: Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου & Πολιτιστικές Υπηρεσίες 
Λόγω του περιορισμένου αριθμού διαθέσιμων θέσεων είναι απαραίτητη η προκράτηση και η προαγορά εισιτηρίου.

Στις παραστάσεις θα τηρούνται αυστηρά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Οι θεατές παρακαλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο θέατρο και να έχουν έτοιμα τα σχετικά πιστοποιητικά προς αποφυγή συνωστισμού. Η είσοδος δεν θα επιτραπεί σε όσους δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close