Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021
Αποφάσεις στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς της νόσου COVID-19 έλαβε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, σε πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα επισημαίνεται η ανάγκη να διαφυλαχθεί ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουν να λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποφευχθεί επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.
Λαμβάνοντας υπόψη τη χειμερινή περίοδο που ακολουθεί, την αναμενόμενη έξαρση εποχικών λοιμώξεων, αλλά και την ευρύτερη κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη με την επαναφορά αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε ορισμένα κράτη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την παράταση της ισχύος των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου 2021. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες.
Επιπρόσθετα, το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού εξέτασε τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου, ποσοστό 8,6% των κρουσμάτων και ποσοστό 4,2% των νοσηλευόμενων που είχαν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα είχαν λάβει το εμβόλιο της Janssen, ενέκρινε τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης εμβολίου στα άτομα που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson&Johnson, νοουμένου ότι εμπίπτουν σε μια από τις ακόλουθες ομάδες πληθυσμού:
- Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω,
- Άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας,
- Επαγγελματίες υγείας, και
- Διαμένοντες και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας.
Διευκρινίζεται ότι για τον εμβολιασμό με ενισχυτική δόση, θα πρέπει να έχει παρέλθει απαραίτητα χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον αρχικό εμβολιασμό. Τα άτομα που εμπίπτουν στις πιο πάνω ομάδες θα έχουν την επιλογή για την ενισχυτική δόση ανάμεσα στα εμβόλια της Johnson&Johnson, της Pfizer/BioNTech και της Moderna. Περισσότερες λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας χορήγησης της ενισχυτικής δόσης θα εκδοθούν τις επόμενες μέρες.
(MKY)
Σχετικά
Voici La Mode: Νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης με CEO τον Μιχάλη Αντωνιάδη
Η κίνηση αυτή αποτυπώνει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τη φιλοσοφία του Ομίλου: μια ισχυρή οικογενειακή επιχείρηση τρίτης γενιάς που εξελίσσεται διαρκώς
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σιακόλας, ιδρυτής του Ομίλου CTC
Σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κύπριος μεγαλοεπιχειρηματίας, Νίκος Σιακόλας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα στην υγεία του
Πέθανε η ηθοποιός Τζένη Ζαχαροπούλου
Έχει παίξει σε σειρές που ήταν σταθμοί στην ελληνική τηλεόραση όπως «Γιούγκερμαν», «Πανθέοι», «Η γειτονιά μας», «Οι φρουροί της Αχαϊας»
Τα Lidl Better Living Days ξεκίνησαν με επιτυχία από τον Άγιο Δομέτιο
Η πρώτη στάση του καλοκαιρινού roadtrip ευεξίας της Lidl Κύπρου πρόσεφερε στο κοινό δωρεάν δράσεις για διατροφή, άσκηση, μαγειρική και ευεξία, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχεια στην Πάφο.
Ταξίδια για λίγους: Οι πιο ακριβοί προορισμοί του πλανήτη το 2026
Από την Ανταρκτική μέχρι τις Μαλδίβες, αυτοί οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών θα σας θα σας κοστίσουν μια περιουσία
Συνεχίζονται οι προσφορές της Louis Hotels για αυτό το καλοκαίρι
Από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, στα ξενοδοχεία της Louis Hotels οι προσφορές συνεχίζονται
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για αρχές καλοκαιριού
Τι αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, HolidayCheck
Πέθανε ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο «Ταμτάκος» του ελληνικού κινηματογράφου
Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο ηθοποιός Μιχάλης Μόσιος, ο οποίος έμεινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τον ρόλο του «Ταμτάκου», αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ξηλώνουν το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2027 και να ολοκληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2029