Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Η παράσταση Ντα του Χιου Λέναρντ ταξιδεύει σε δήμους και κοινότητες

Δεύτερος κύκλος παραστάσεων:Από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 στη Νέα Σκηνή και σε περιοδεία

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2021

«Άργησα πολύ να καταλάβω πως 
μόνο όποιος σ’ αγαπάει πραγματικά 
ασχολείται μαζί σου».

Η περσινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου Ντα του Χιου Λέναρντ ανεβαίνει για δεύτερη καλλιτεχνική περίοδο στη Νέα Σκηνή, με νέες ημερομηνίες στο εξ αναβολής ραντεβού της με τους κατοίκους δήμων και κοινοτήτων του νησιού. 

Ένας γνωστός και επιτυχημένος Ιρλανδός συγγραφέας, ο Τσάρλι Τάιναν, επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του θετού πατέρα του. Ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα στο σπίτι, ανακαλεί στη μνήμη του την πατρική φιγούρα, τον κηπουρό Ντα, και καταφέρνει στο εδώ και τώρα να έχει μια συζήτηση μαζί του την οποία δεν κατάφερε να κάνει όσο ζούσε. 

Μια επιστροφή στις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και στις συχνά ακανθώδεις σχέσεις πατέρα-γιου, εκεί όπου διασταυρώνονται δύο κόσμοι, της μνήμης και του παρόντος, με το κωμικό στοιχείο να εναλλάσσεται με το δραματικό, ο αυτοσαρκασμός με την ιλαρότητα, για να αναδειχθεί ό,τι απλό και ανθρώπινο. 

Την τρυφερή ματιά του συγγραφέα μεταφέρει στη θεατρική σκηνή η σκηνοθέτις Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά, έχοντας στο πλευρό της τον βραβευμένο ηθοποιό Κώστα Βήχα, στο ρόλο του Ντα, και μια ανανεωμένη ομάδα ερμηνευτών.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση
: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά
Δραματουργική επεξεργασία: Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά – Φώτης Φωτίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική: Αντώνης Αντωνίου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Τερέζα Ευριπίδου

Παίζουν: Κώστας Βήχας, Νεκτάριος Θεοδώρου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Χάρης Κκολός, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Βαλάντω Χαραλάμπους, Έλενα Χριστοφή.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ
• Παρασκευή 15 (20:30), Σάββατο 16 (20:30), Κυριακή 17 (18:00), Κυριακή 24 (18:00), Σάββατο 30 (20:30) και Κυριακή 31 (18:00) Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
• Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
• Αίθουσα Γυμνασίου Πεδουλά, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
• Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Αγίου Αθανασίου, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
• Αμφιθέατρο Xenion High School, Παραλίμνι, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Πληροφορίες / Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ

Εφαρμόζοντας στην πράξη τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ο ΘΟΚ ενημερώνει το κοινό ότι η πολιτική εισιτηρίων που θα ακολουθήσει, μέχρι νεοτέρας, έχει διαμορφωθεί ως εξής:
• Η είσοδος σε όλες τις παραστάσεις του ΘΟΚ θα επιτρέπεται σε όσους/όσες διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 –τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού– είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 –με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης– είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate) –μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 – είτε αρνητική εργαστηριακή εξέταση (PCR test) για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

•    Κάθε Παρασκευή η είσοδος θα επιτρέπεται και σε όσους/όσες διαθέτουν αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου 72 ωρών (rapid test).

Σημείωση:

  • Η είσοδος ατόμων από 12 έως 17 ετών σε όλες τις παραστάσεις, θα επιτρέπεται και με την προσκόμιση και επίδειξη αρνητικού rapid test 72 ωρών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ | ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ | COVID-19
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Για τις παραστάσεις που θα δοθούν σε δήμους και κοινότητες, την ευθύνη της πολιτικής εισόδου σε αυτές έχει αποκλειστικά ο Δήμος ή η Κοινότητα φιλοξενίας. Προκειμένου να ενημερωθείτε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου ή της Κοινότητας.


 

Σχετικά

Ατζέντα
February 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close