16-17 October 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

«Εκπαίδευση και Καριέρα 2021» με όλα όσα αφορούν τις ευκαιρίες εκπαίδευσης

Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου, Εκπαίδευση και Καριέρα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2021

Η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα» έχει πλέον καθιερωθεί ως ένα σημαντικό εκπαιδευτικό γεγονός, το οποίο αποσκοπεί στην παροχή αναβαθμισμένης πληροφόρησης για την Ανώτερη Εκπαίδευση και στην παροχή εκπαιδευτικής και επαγγελματικής συμβουλευτικής υποστήριξης προς τους υποψήφιους Κύπριους φοιτητές και φοιτήτριές, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου που αφορούσε την Εκπαιδευτική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη Εκπαιδευτική Έκθεση και εν μέσω των συνθηκών που ακόμη επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας επιδιώκει να συμβάλει σε ένα πολύ σημαντικό, πρακτικό και απόλυτης προτεραιότητας θέμα που αφορά στην εκπαιδευτική, επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των νέων μας.
 
Σημείωσε ότι η Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2021» θα φιλοξενείται στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου, στο περίπτερο 4, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021 και θα είναι ανοικτή χωρίς κανένα κόστος, προς τους ενδιαφερομένους.

Είπε, παράλληλα, ότι για την ομαλή και ασφαλή διοργάνωση της Έκθεσης θα τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με προσκόμιση υγειονομικού πιστοποιητικού (safe pass) και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι και φέτος συνδιοργανωτής της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου για έβδομη συνεχή χρονιά, ενώ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ, την ΟΕΒ και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι στόχος της Έκθεσης είναι να καταστεί πύλη, μέσω της οποίας τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, θα παρέχουν προς τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες όλη την απαραίτητη ενημέρωση για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις καλύτερες επιλογές για την εκπαιδευτική τους πορεία μετά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το μετέπειτα επαγγελματικό τους μέλλον.

Ταυτόχρονα, είπε, τα ίδια τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους, να ενημερώσουν και να προσελκύσουν υποψήφιους φοιτητές.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης στην Κύπρο. Τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης, τόσο τα Δημόσια όσο και τα Ιδιωτικά, παρουσιάζουν μίαν πορεία συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης, κατά τρόπο που φαίνεται να γίνεται πλέον εφικτός ο στόχος του κράτους για να καταστεί η Κύπρος ένα περιφερειακό και διεθνές κέντρο Ανώτερης Εκπαίδευσης», συμπλήρωσε. Ιδιαίτερη μνεία, είπε ο κ. Προδρόμου, θα πρέπει να γίνει για τον αποτελεσματικό χειρισμό των θεμάτων που επέφερε η πανδημία από τα Ιδρύματα Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου.

«Αξίζουν συγχαρητηρίων, διότι επέδειξαν την αναγκαία ευελιξία και προσαρμοστικότητα και με κύριο μέλημα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, κατάφεραν μέσα από αντίξοες συνθήκες να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στους φοιτητές και φοιτήτριές μας, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία», σημείωσε.

Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι η Έκθεση δίνει τη δυνατότητα για παρουσίαση προϊόντων, που σχετίζονται με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό, την τεχνολογία στην εκπαίδευση, αλλά και την τεχνολογία ευρύτερα, καθώς και άλλες υπηρεσίες που αφορούν στους νέους και τα ενδιαφέροντά τους.

Όπως είπε, κατά τη λειτουργία της Εκπαιδευτικής Έκθεσης, πέραν των συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα παρέχονται για θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης και καριέρας, θα δίνεται η δυνατότητα σε υπηρεσίες εξευρέσεως εργασίας να προβάλουν το εύρος των δραστηριοτήτων τους στο πολύ ευαίσθητο θέμα της απασχόλησης των αποφοίτων.

«Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης τα οποία βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του κράτους, αλλά και των ίδιων των νέων της Κύπρου», πρόσθεσε.

Είπε, τέλος, ότι στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν Εκθέτες τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συμμετέχει στην Έκθεση με δικό του περίπτερο. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close