Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021
Η έννοια της ”ασφάλειας” που παρέχει μία πόλη ήταν ανέκαθεν ένα πολύ βασικό κριτήριο για πολλούς ταξιδιώτες που αναζητούσαν τον επόμενο προορισμό αλλά και για πολλούς που επιλέγουν να εργαστούν σε άλλες χώρες.
Η πανδημία όμως, που έπληξε μέχρι και την τελευταία γωνιά της γης, έρχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ορίζουμε ποια πόλη είναι πιο ασφαλής από μία άλλη εξετάζοντας θέματα υγειονομικών πρωτοκόλλων, αριθμούς κρουσμάτων, ποσοστά εμβολιασμένων, ικανότητες ανταπόκρισης του συστήματος υγείας κλπ.
Αναπόφευκτα, αναζητώντας την πιο ασφαλή πόλη το 2021 τα ζητήματα της υγείας αποτελούν πλέον προφανώς ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης, όπως αναφέρεται στην εισαγωγή της έκθεσης του Economist Intelligence Unit που για μια ακόμη χρονιά παρουσιάζει τον “Safe Cities Index 2021”.
Όπως τονίζεται όμως εάν σταματήσουμε τη συζήτηση εκεί θα χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας. Όπως λέει ο Fang Zhao, καθηγητής καινοτομίας και στρατηγικής στο Staffordshire Business School, «η covid-19 άλλαξε ολόκληρη την έννοια της αστικής ασφάλειας».
Για παράδειγμα σήμερα, η ψηφιακή ασφάλεια είναι μία ακόμη υψηλότερη προτεραιότητα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως, το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί κλπ. Επίσης όσοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των υποδομών πρέπει να προσαρμοστούν στις δραματικές αλλαγές που φέρνει η πανδημία στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Οι αρχές επιφορτισμένες με θέματα ασφάλειας των πολιτών πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στα μοντέλα εγκληματικότητας που έρχονται ως συνέπεια των lockdowns. Η δε προτεραιότητα που αποδίδουν οι κάτοικοι των πόλεων και οι αρμόδιοι φορείς για θέματα περιβαλλοντικής ασφάλεια έχει ενισχυθεί σημαντικά καθώς η covid-19 λειτούργησε και ως μια γενικότερη ηχηρή προειδοποίηση για την ανάγκη ετοιμότητας αντιμετώπισης απροσδόκητων κρίσεων.
Βάσει όλων αυτών, οι συντάκτες της έκθεσης εστίασαν σε συνολικά 60 πόλεις εστιάζοντας τομείς όπως η ψηφιακή ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, η προσωπική ασφάλεια, περιβαλλοντική ασφάλεια και βαθμολόγησαν ανά κατηγορία την κάθε μία από αυτές.
Οι χώρες με το υψηλότερο σκορ είναι φυσικά και στην κορυφή της λίστας.
10. Στοκχόλμη (78/100)

9. Μελβούρνη (78,6/100)

8. Χονγκ Κονγκ (78,6/100)

7. Γουέλιγκτον (79/100)

6. Άμστερνταμ (79,3/100)

5. Τόκιο (80/100)

4. Σίδνεϋ (80,1/100)

3. Σιγκαπούρη (80,7/100)

2. Τορόντο (82,2/100)

1. Κοπεγχάγη (2,4/100)

Πηγή: huffingtonpost.gr
Σχετικά
Με τη νέα εφαρμογή, θα ελέγχεις τον καιρό, τη θάλασσα και την κίνηση στις παραλίες πριν φύγεις από το σπίτι
Live εικόνα και καιρικές συνθήκες από τις παραλίες του Πρωταρά
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι στη Ριβιέρα του Πρωταρά
Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να είσαι εδώ, κάθε μέρα.
AMARA: 7 Χρόνια Αριστείας και Διαχρονικής Φιλοξενίας
Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το AMARA καθιερώθηκε ως ένας ξεχωριστός προορισμός πολυτελούς φιλοξενίας
Η Coral Cyprus και τα πρατήρια Shell παρουσιάζουν τη νέα καμπάνια των Shell V-Power & Shell GO+ με μεγάλο έπαθλο 3 Jeep® Avenger
Η νέα καμπάνια συνδέει τα καύσιμα τελευταίας γενιάς Shell V-Power με την εφαρμογή Shell GO+ και ολοκληρώνεται με διαγωνιστικές δοκιμασίες δεξιότητας για την ανάδειξη τριών νικητών
Η Lidl Κύπρου θωρακίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών με τη νέα εταιρική δέσμευση «Full εγγύηση Lidl»
Η εταιρεία εισάγει πολιτική επιστροφής χρημάτων στα φρέσκα προϊόντα, επιβεβαιώνοντας την υπεροχή της τοπικής εφοδιαστικής της αλυσίδας
Δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels στα Best of the Best της Ευρώπης
Μία σημαντική διάκριση πέτυχαν δύο ξενοδοχεία της Louis Hotels, καθώς βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, με βάση τα Travelers’ Choice Awards του Tripadvisor
Το Aphrodite Hills Resort παρουσιάζει το ανανεωμένο The Racket Club
Ένα νέο κεφάλαιο για το κορυφαίο θέρετρο της Κύπρου.
Στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία με βροχές και καταιγίδες
Πώς θα είναι ο καιρός το σαββατοκύριακο
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean εγκαινιάζει το NALU Latchi by Leonardo Limited Edition-Πρώτες εικόνες
Το θέρετρο προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία, κεντρική πισίνα και πλωτό υδάτινο πάρκο στη θάλασσα
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία – Έρχονται βροχές από την Παρασκευή
Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από αύριο Παρασκευή.
Η Κύπρος έχει τις καθαρότερες θάλασσες για κολύμπι στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Διεθνής αποθέωση για κυκλαδίτικο νησί μέσα από αφιερώματα των Times
Περιγράφεται ως ένα «χαρακτηριστικό και γοητευτικό σύμπλεγμα» Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, ιδανικό για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, τη γαστρονομία και τη ζωντανή ατμόσφαιρα του νησιού