Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Όμιλος Οινοφίλων Κύπρου ετοιμάζεται για επίσκεψη στο Κτήμα Ινώ στο χωριό Σανατζιά της επαρχίας Λεμεσού και μας καλεί να τους ακολουθήσουμε.
Πιο συγκεκριμένα ο όμιλος, θα φιλοξενηθεί στο Κτήμα Ινώ – Ζανατζιά, από την οικογένεια Χατζηπαύλου που αποτελεί την 6η γενιά οινοποιών, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους αμπελώνες και να δοκιμάσουν τα κρασιά του οινοποιείου Όλυμπος με τη συνοδεία πλούσιου μπουφέ.
Πριν και κατά τη διάρκεια του δείπνου, η κ. Ολβία Χατζηπαύλου θα μιλήσει στους παρευρισκόμενους για τη φιλοσοφία του Κτήματος και ο οινολόγος κ. Santiago Martinez Polo, θα παρουσιάσει τα κρασιά και τις προοπτικές όπως προδιαγράφονται τον 21ο αιώνα.
Καιρού επιτρέποντος το δείπνο, θα πραγματοποιηθεί στο ύπαιθρο, δίπλα στους αμπελώνες, διαφορετικά θα πραγματοποιηθεί σε εσωτερικό χώρο του κτήματος.
Το Κτήμα Ινώ – Ζανατζιά της οικογένειας Χατζηπαύλου, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1844, όπου ιδρύθηκε και στεγαζόταν για πολλά χρόνια η οινοποιία ΕΤΚΟ. Στην πορεία των χρόνων και λόγω της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητας, γύρω στα μέσα του 20ου αιώνα, το οινοποιείο μεταφέρθηκε στη Λεμεσό όπου συνέχισε τη λειτουργία του, μέχρι και το 1992. Μια χρονιά ορόσημο, αφού η εταιρία άρχισε να αναπτύσσει σύγχρονους αμπελώνες και το σύγχρονο Οινοποιείο Όλυμπος, στο χωριό Όμοδος, όπου σήμερα, γίνονται όλες οι οινοποιήσεις και επεξεργασίες.
Στο Κτήμα, φυτεύτηκε το 1975 η ποικιλία Cabernet Sauvignon και το 1979 έγινε η πρώτη, αριθμημένη, εμφιάλωση της ποικιλίας με την ονομασία «ΙΝΟ». Ένα πολύ αξιόλογο κρασί, για τα δεδομένα εκείνης της εποχής.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα τηρηθούν όλα τα εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και η μετακίνηση στον χώρο θα γίνει με τα δικά μας μεταφορικά μέσα.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
€ 30 για μέλη
€ 35 για μη μέλη
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 99 619618 – 7007 9463 (Μέχρι 11 Οκτωβρίου ή εξαντλήσεως των θέσεων)
Η κράτηση θα θεωρείται έγκυρη, μόνο μετά από κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Ομίλου στην Τράπεζα Κύπρου.
Σχετικά

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μεγαλύτερη γιορτή του αυτοκινήτου στην Κύπρο
Το 20ό Boyz Stuff Show επιστρέφει και φέτος. Μαζί η 5η Έκθεση Μοτοσικλέτας και η 15η Έκθεση Κλασικού & Σπορ Αυτοκινήτου


Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, για καλό σκοπό!
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία από 1-5 ευρώ

Γιορτή του Αγίου Δημητρίου με ζιβανία και παλουζέ
Παράδοση, μουσική και χαρά στην καρδιά του χωριού

Το πιο μαγικό διήμερο του χρόνου θα στηθεί στο χωριό Mονάγρι!
Η πλατεία στο χωριό Μονάγρι σε έναν μαγικό Χριστουγεννιάτικο κόσμο!

Μία Halloween βραδιά με προβολή ταινίας, δραστηριότητες και φαγητό για όλους
Μια ξεχωριστή Halloween εμπειρία γεμάτη παιχνίδια, δημιουργίες και διασκέδαση

H παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά επιστρέφει στη Λευκωσία
Η πολυαναμενόμενη παραδοσιακή γερμανική χριστουγεννιάτικη αγορά του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ανακοίνωσε ημερομηνίες

Η 2η εβδομάδα της Μπιενάλε Λάρνακας 2025 συνεχίζει με συμμετοχικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και φιλοσοφικές συζητήσεις
Oι καλλιτέχνες και το κοινό καλωσόρισαν με ενθουσιασμό την τέταρτη έκδοση της Μπιενάλε

Το Paddle for Autism 2025 επιστρέφει στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Στην καρδιά του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού (ISTF 2025)

20 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική και τέχνη – οι επιλογές που ξεχωρίζουν

H Σαλαμιού ετοιμάζει κάτι πολύ ξεχωριστό (για τις γιορτές)
Για τρεις μέρες το χωριό μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο χωριό, με τραγούδια, κάλαντα, μυρωδιές και χαμόγελα

Λαμπερό Φιλανθρωπικό Fashion Show του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού στη Λεμεσό
Μια βραδιά μόδας στο Four Seasons με σκοπό την ενίσχυση του Προγράμματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λεμεσού