Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού προσφέρει μια ολοήμερη εμπειρία για να ζήσουμε τη Θάλασσα και να γνωρίσουμε τη ναυτιλία, μέσα από αριθμό εκδηλώσεων και δράσεων.
Οι εν λόγω εκδηλώσεις υπό τον τίτλο “Θάλασσα 2021” είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η καλλιέργεια θαλάσσιας και ναυτιλιακής Κουλτούρας στην Κοινωνία των Πολιτών καθώς και η ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να “ζούμε” τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τη γαλάζια οικονομία με οργάνωση μεγάλου αριθμού δράσεων, μεταξύ άλλων, καταδυτικές εξορμήσεις, μαθήματα θαλάσσιων αθλημάτων, ενημέρωση για τη σημασία και τις προοπτικές της Ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο, ενημέρωση για κλάδους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικής εκπαίδευσης, καθαρισμός παραλιών, ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενημέρωση για την ενάλια αρχαιολογία, εικαστικές εκθέσεις για τη θάλασσα και προβολή ταινιών μικρού μήκους, καθώς και αγώνα δρόμου 5 και 10χιλιομέτρων αφιερωμένο στους ναυτικούς.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη συναυλία στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στη Λεμεσό.
Όλοι οι συμβαλλόμενοι Φορείς και Οργανισμοί καθώς και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων θα ανακοινωθεί σύντομα!
Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια ξεχωριστή εμπειρία!
-
Μόλος Λεμεσού (Περιοχή της Επίχωσης)
23 Οκτωβρίου 2021
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου