Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2021
Εν αναμονή ρύθμισης της Πύλης Εμβολιασμού, ώστε να μπορούν οι δικαιούχοι να διευθετούν ραντεβού για εμβολιασμό με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19, με βάση ηλικιακά κριτήρια, το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην εξυπηρέτηση των πολιτών ηλικίας 86 ετών και άνω μέσω των κέντρων εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021. Για την ενισχυτική δόση θα χορηγούνται εμβόλια τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna), ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό.
Κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης για την 3η δόση θα λειτουργούν στα πιο κάτω σημεία, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι:
|
Επαρχία |
Κέντρο Εμβολιασμού |
|
Λευκωσία |
Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’ |
|
Κέντρο Υγείας Λατσιών |
|
|
Λεμεσός |
Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’ |
|
Κέντρο Υγείας Λινόπετρας |
|
|
Λάρνακα |
Λιμάνι, Κέντρο Β’ |
|
Πάφος |
Γενικό Νοσοκομείο Πάφου |
|
Αμμόχωστος |
Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου |
Τονίζεται πως το Υπουργείο Υγείας έχει μεριμνήσει και έχει εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες εμβολίων για όλους όσους θα επιλέξουν να εμβολιαστούν με 3η δόση. Συνεπώς, προτρέπονται οι πολίτες να προσέρχονται όλες τις ώρες λειτουργίας των Κέντρων, ώστε να περιορίζεται η ώρα αναμονής τους στο Εμβολιαστικό Κέντρο και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ).
Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εμβολιασμός με τη 2η δόση του εμβολίου) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά. Για παράδειγμα, τα άτομα που είναι ηλικίας 86 ετών και άνω, αλλά δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση, δεν δύνανται να λάβουν την 3η δόση στην παρούσα φάση.
Τέλος, σημειώνεται ότι δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού για την 3η δόση μέσω της Πύλης Εμβολιασμού αναμένεται να υπάρχει στις αρχές Οκτωβρίου και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες