Δημοσιεύτηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2021
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες που θα επηρεάσουν το εσωτερικό, τα ορεινά και τις παράλιες περιοχές, εξέδωσε για σήμερα Πέμπτη (16/9) η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, θα είναι σε ισχύ από τις 12:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας.
Η ένταση της βροχής πιθανό να φτάνει τα 50 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.
Η πρόγνωση του καιρού:
Η ασταθής αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από απόψε.
Σήμερα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, στις περισσότερες περιοχές, αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, στα ορεινά στο εσωτερικό, αλλά και σε παράλιες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα στα νότια παράλια τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να ενισχύονται στα 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα προσήνεμα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα βόρεια και τοπικά στα δυτικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στο νότιο μισό του νησιού. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Tην Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά παράλια. Τη νύκτα αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Διαβάστε ακόμη: Δείτε τις περιοχές δυνητικού κινδύνου πλημμύρας ανά το παγκύπριο (ΧΑΡΤΕΣ)
Σχετικά
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή
Προσφορές σε 6 υπέροχα ξενοδοχεία του νησιού, ιδανικά για Weekend Escapes
Weekend Escapes στα ξενοδοχεία της Louis Hotels σε Λεμεσό, Πρωταρά και Πάφο
Το BoC Fintech Hackathon 7.0 είναι γεγονός! | Build The Future!
27-29 Νοεμβρίου 2026 στο IDEA Innovation Center, στη Λευκωσία
Αίθριο το σκηνικό με αυξημένες νεφώσεις - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το Enavsma Foundation επενδύει ξανά στα όνειρα και το μέλλον των νέων
Απονομή υποτροφιών για την ακαδημαϊκή περίοδο 2026-2027
Αίθριος καιρός με βροχές στα ορεινά - Το σκηνικό μέχρι και την Κυριακή
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτοί είναι οι πιο φθηνοί προορισμοί για ένα city break στην Ευρώπη
Πόσο κοστίζει ένα Σαββατοκύριακο στις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης - Το εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 9 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Για τρεις μόνο μέρες