Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2014
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης Οι Μηχανές του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που πραγματοποιήθηκε πέρσι, το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Λεμεσού συνδιοργανώνει με το Δήμο Λεμεσού μια νέα, μεγάλη έκθεση με θέμα την τέχνη και την ιστορία του Θεάτρου Σκιών του κορυφαίου Έλληνα καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιου Σπαθάρη.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει αυθεντικές φιγούρες της οικογένειας Σπαθάρη από την μακρόχρονη αφοσίωση τους στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών, μοναδικούς πίνακες του καλλιτέχνη και ιστορική αναδρομή με φωτογραφικό υλικό και εργαλεία της Ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης του Θεάτρου Σκιών. Επίσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ζήσει από κοντά το πώς κατασκευάζονται οι διάφορες φιγούρες και γενικότερα για το πώς στήνεται μια παράσταση θεάτρου σκιών καθώς και διάφορα άλλα θέματα γύρω από την ιστορική προέλευση της τέχνης αυτής.
Ομάδα από ξεναγούς θα βρίσκονται στην διάθεση των επισκεπτών και θα τους ενημερώνουν για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την έκθεση αλλά και για την ιδιαίτερη παρουσία του μεγάλου δημιουργού στην Ελλάδα και Κύπρο.
Στην αίθουσα θα προβάλλεται ειδικό ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ευγένιου Σπαθάρη σε μια άλλη εποχή στην Ελλάδα, όταν το θέατρο σκιών ήταν η μοναδική ψυχαγωγία στο είδος της.
-
Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη
10 Ιανουαρίου - 28 Φεβρουαρίου 2014
Σχετικά

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα

Αναδρομική έκθεση της Δάφνης Τριμικλινιώτη στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού
Παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από μια πορεία 70 ετών της εικαστικού

Η πρώτη ατομική έκθεση της Έρης Παπαδοπούλου στη Λάρνακα
Το έργο της γεφυρώνει παραδοσιακές και σύγχρονες προσεγγίσεις, ενσωματώνοντας τόσο αφηρημένα όσο και ρεαλιστικά στοιχεία

«Στον Παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί…»: Η νέα, ομαδική έκθεση από την Isnotgallery και το Almyra Hotel
Οι 17 καλλιτέχνες που συμμετέχουν

The Unframed 70s: Έκθεση έργων του Γκλυν Χιουζ ως βιωματική εμπειρία
Αυτή η έκθεση δεν παρουσιάζει ένα αρχείο· ανασυστήνει ένα είδος βιωματικής μαρτυρίας που ακόμη δεν έχει ειπωθεί πλήρως.

Art Drops for Love Drops: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Έλενας Παπαριστοτέλους
Μία έκθεση αφιερωμένη στην αγάπη, τη μνήμη και τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Chroma: Η πρώτη ατομική έκθεση στην Κύπρο της Βρετανίδας εικαστικού Jessie Woodward
Έργα γεμάτα έντονα χρώματα και αφαιρετική διάθεση