News , Guide

Ανακαινίστηκε το πρώτο θέατρο νέων στον κόσμο

Το National Youth Theatre ιδρύθηκε το 1956 στο Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2021

Το 1956 ιδρύθηκε στο Λονδίνο το National Youth Theatre, ως η πρώτη θεατρική εταιρεία νέων ηθοποιών στην οποία έχει καλλιεργηθεί και αναδειχθεί το ταλέντο σπουδαίων ηθοποιών όπως η Έλεν Μίρεν, ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Ρόζαμουντ Πάικ, ο Ορλάντο Μπλουμ, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ και άλλοι πολλοί που κάνουν καριέρα σε όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Θέατρο Νέων της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός καλλιτεχνικών ιδεών που εξακολουθεί να καλλιεργεί όχι μόνο την υποκριτική, αλλά και να ενθαρρύνει τη συγγραφή νέων έργων και την ερμηνεία κλασικών ιστοριών στην εποχή μας.

Με έδρα τη Holloway Road στο βόρειο Λονδίνο, το αγαπητό στο κοινό και τους καλλιτέχνες θέατρο είχε αληθινά γεράσει και οι εγκαταστάσεις του χρειάζονταν ένα πολύ γερό λίφτινγκ το οποίο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο DSDHA που μόλις ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση των χώρων βελτιώνοντας την ορατότητα και την προσβασιμότητα του κτιρίου από το δρόμο και διπλασιάζοντας σε έκταση τα επαγγελματικά στούντιο προβών.

Το έργο του DSDHA πρόσθεσε ένα εργαστήριο θεάτρου 250 θέσεων στο κτίριο για πρώτη φορά, επιτρέποντας στο NYT να υποδεχτεί κοινό από την τοπική κοινότητα και όχι μόνο.

Κεντρικό στοιχείο της σχεδιαστικής ιδέας – που ανέπτυξε η DSDHA – είναι η εισαγωγή ενός νέου φιλόξενου περιπτέρου εισόδου, που φιλοξενεί συγκεντρώσεις ως κοινοτικός κόμβος των μελών του και κοινό χώρο για το στούντιο. Εκτείνεται σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου, αντικαθιστώντας το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Τα εκτεταμένα τζάμια προσκαλούν τους επισκέπτες, ενώ αποκαλύπτουν τα παρασκήνια με ορατές τις δραστηριότητες στους περαστικούς. Το περίπτερο είναι επενδυμένο με διακριτικά γυαλότουβλα, ένα στιβαρό υλικό που προορίζεται να είναι συμπαθητικό στην ιστορική πρόσοψη και να αποτυπώσει τον χαρακτήρα των τοπικών παμπ και των δημόσιων κτιρίων που λειτουργούν επίσης ως κοινοτικοί κόμβοι στην περιοχή.

Στο ισόγειο, η μετεγκατάσταση γραφείων προσωπικού και οι διαρθρωτικές αλλαγές στα υπάρχοντα εργαστήρια επέτρεψαν τη δημιουργία νέων φυσικά φωτισμένων, ευέλικτων χώρων παραστάσεων, με νέα στούντιο πρόβας και εργαστήρια για μέλη και εμπορική μίσθωση. Ο επανασχεδιασμός περιελάμβανε ακουστικό διαχωρισμό και μια ψηφιακή στρατηγική, ανάγκη η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία.

Οι επάνω όροφοι του υπάρχοντος κτιρίου έχουν μεταμορφωθεί με έναν νέο χώρο πρόβας προς την πρόσοψη του πρώτου ορόφου, καθώς και έναν αναδιαμορφωμένο διοικητικό χώρο στην κορυφή του κτιρίου με θέα στον Holloway Road από ένα μεγάλο νέο παράθυρο.

Μια επόμενη φάση εργασιών θα προσθέσει έναν επιπλέον χώρο στα παρασκήνια, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδραστικού αρχείου. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος στεγάζουν επιπλέον χώρο στούντιο καθώς και γραφεία, αίθουσα πρασίνου και εγκαταστάσεις σχεδιασμού και παραγωγής.

Η συνιδρύτρια της Practice, Deborah Saunt, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε τον διαγωνισμό για να σχεδιάσουμε τη ριζική αναδιαμόρφωση του κτιρίου του National Youth Theatre’s στο Λονδίνο και να το δούμε τώρα να παραδίδεται. Είμαστε υπερήφανοι που ο σχεδιασμός μας θα επιτρέψει στο θέατρο να παραδώσει το σημαντικό έργο του ως εθνική δημιουργική κοιτίδα για νέους, στις τέχνες του θεάματος, σε ακόμη ευρύτερη κλίμακα και σε ένα πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς».

Φωτογραφίες: Jim Stephenson 

Πηγή: Παράθυρο (Πολίτης) / LiFO
 

Σχετικά

Ατζέντα
September 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close