News , Guide

Ανακοίνωση του υπ. Γεωργίας και Περιβάλλοντος για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Γέρι

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων στην οχληρή βιομηχανική περιοχή Γερίου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Αυγούστου 2021

Ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη των κρατικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στα θέματα που σχετίζονται με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε αδειοδοτημένη εγκατάσταση διαχείρισης αποβλήτων, στην οχληρή βιομηχανική περιοχή Γερίου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Ιδαλίου και Γερίου, παρουσιάστηκαν όλες οι πληροφορίες σε σχέση με τα πιθανά αίτια της πυρκαγιάς και αναλύθηκαν τα ευρύτερα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή από τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων οχληρής βιομηχανίας, με δεδομένο ότι αυτή βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με οικιστική ζώνη.

Σε σχέση με την πυρκαγιά, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι αυτή έχει οριοθετηθεί πλήρως και επεσήμανε ότι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στον χώρο μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της. Από τη μεριά τους, λειτουργοί του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Τμήματος Περιβάλλοντος διαβεβαίωσαν ότι από την πυρκαγιά δεν έχει προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επαναβεβαιώθηκαν αποφάσεις που είχαν ληφθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου και αφορούν στην απαγόρευση μελλοντικής εγκατάστασης οχληρών βιομηχανικών μονάδων συγκεκριμένων κατηγοριών στην περιοχή. Πρόσθετα, αποφασίστηκε όπως ομάδα αποτελούμενη από τεχνοκράτες των αρμόδιων υπηρεσιών και εκπροσώπους των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης, επισκεφθεί την περιοχή για την εξέταση της λήψης άμεσων μέτρων περιορισμού της οχληρίας αλλά και την αξιολόγηση των κινδύνων (risk assessment) που προκύπτουν από τη λειτουργία συγκεκριμένων οχληρών βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Τέλος, έγινε ενημέρωση από το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη διαδικασία μετακίνησης των μονάδων παραγωγής ασφάλτου από τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close