News , Guide

Ο μέγιστος αριμός ατόμων για εστιατόρια, club και δεξιώσεις

Διευκρίνιση για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης και χώρους διασκέδασης

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2021

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το ισχύον Διάταγμα, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, χώρους δεξιώσεων, δισκοθήκες και άλλους χώρους διασκέδασης, καθορίζεται ως ακολούθως:

Εσωτερικοί χώροι:

  • 250 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
  • 450 άτομα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Εξωτερικοί χώροι:

  • 350 άτομα με απαραίτητη προσκόμιση SafePass, είτε
  • 500 άτομα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες και κατέχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης.

Τονίζεται ότι ο μέγιστος αριθμός αφορά ολόκληρο το υποστατικό και δεν μπορεί να ισχύει διαφορετική πρόνοια για τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, ένα υποστατικό δεν δύναται να φιλοξενεί 250 άτομα στον εσωτερικό του χώρο με SafePass και 500 άτομα στον εξωτερικό του χώρο με πιστοποιητικό ανάρρωσης ή εμβολιασμού.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που κάποια επιχείρηση/υποστατικό επιθυμεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό της χώρο, θα πρέπει να το πράττει κατ’ αναλογία και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, ώστε ο μέγιστος αριθμός ατόμων που θα παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην επιχείρηση/υποστατικό (εσωτερικός και εξωτερικός χώρος), να μην υπερβαίνει τα 500 άτομα στο σύνολο. Για παράδειγμα, νοουμένου ότι μια επιχείρηση λειτουργεί με SafePass, μπορεί να φιλοξενήσει θαμώνες και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο, νοουμένου ότι τηρείται ο μέγιστος αριθμός των 250 ατόμων εσωτερικά και των 350 ατόμων εξωτερικά, με τον συνολικό αριθμό προσώπων να μην υπερβαίνει τα 500. Νοείται ότι τηρούνται όλες οι υπόλοιπες κατευθυντήριες οδηγίες του σχετικού πρωτοκόλλου.

Εξαιρούνται τα υποστατικά όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσεις, όπου μπορούν να ισχύσουν διαφορετικές ρυθμίσεις νοουμένου ότι οι εκδηλώσεις είναι ανεξάρτητες και ξεχωριστές. Για παράδειγμα, μπορεί ταυτόχρονα στο ίδιο υποστατικό να υπάρχει στον εσωτερικό χώρο δείπνο βάφτισης και στον εξωτερικό χώρο δείπνο γάμου, με τους αντίστοιχους μέγιστους αριθμούς προσώπων. Εάν πρόκειται για την ίδια εκδήλωση, τηρούνται οι πιο πάνω κατευθυντήριες οδηγίες.

Επισημαίνεται δε ότι, οι επιχειρήσεις/υποστατικά που θα επιλέξουν να φιλοξενούν στα υποστατικά τους μόνο πολίτες που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να αναγράφουν σε περίοπτο χώρο στην επιχείρηση/υποστατικό τους, καθώς και να ενημερώνουν τους πολίτες, για την απόφασή τους.

Ο ιδιοκτήτης/διαχειριστής του υποστατικού/επιχείρησης οφείλει να ενημερώνει γραπτώς το Υπουργείο Υγείας ότι στο υποστατικό του θα δέχεται μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες. Η ενημέρωση αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση healthservices@mphs.moh.gov.cy.

(ΜΚΥ)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close