Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Καλυψώ πήρε τη θέση της στην παραλία της Αγίας Τριάδας

Η παραλία της Αγίας Τριάδας μετατράπηκε σε πρώτη παραλία που ενθαρρύνει τους επισκέπτες της να αποφεύγουν τηχρήση του πλαστικού μιας χρήσης.

Δημοσιεύτηκε στις 05 Αυγούστου 2021

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Αυγούστου σε μια σεμνή τελετή η εγκατάσταση του εικαστικού έργου «ΚΑΛΥΨΩ» στο πλαίσιο του έργου ‘’Keep our sand and see plastic free’’, στην παραλία της Αγίας Τριάδας στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σάββα Περδίου και του Δημάρχου Παραλιμνίου κ. Θεόδωρου Πυρίλλη καθώς και εκπροσώπων της TUI Care Foundation, του Travel Foundation και του Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού.  

Η δημιουργία του εν λόγω έργου από τον κ. Βαγγέλη Ευαγγέλου ο οποίος το επιτέλεσε σε εθελοντική βάση, κατασκευάστηκε από τα πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από εκστρατείες καθαριότητας των παραλιών και βυθού της επαρχίας Αμμοχώστου και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το φλέγον ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης των θαλασσών μας με άμεσο αντίκτυπο και στην ανθρώπινη υγεία. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σε εκστρατείες καθαριότητας παραλιών και βυθών ώστε αφενός να επιτελεστεί η καθαριότητά τους, αφετέρου, να συλλεχθούν τα πλαστικά και να δοθούν στον δημιουργό του έργου.  

Στην παραλία της Αγίας Τριάδας έχουν τοποθετηθεί πινακίδες ενημέρωσης και κατατόπισης του κοινού αναφορικά με την εκστρατεία καθαριότητας και ανακύκλωσης πλαστικών που είναι συνεχής καθώς και για καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης προς κάθε επισκέπτη στην παραλία. Επιπρόσθετα, τοποθετήθηκαν κατασκευές καθώς και 2 μεγάλα πιθάρια με χαλίκια και άμμο, τα οποία θα χρησιμοποιούνται ως σταχτοδοχεία. Επομένως, με την πρωτοβουλία του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου, η παραλία της Αγίας Τριάδας μετατράπηκε σε πρώτη παραλία που ενθαρρύνει τους επισκέπτες της να αποφεύγουν την χρήση του πλαστικού μιας χρήσης.  

Η συμβολή του καθενός από εμάς, είναι καθοριστική έτσι ώστε να γίνουμε όλοι, μέρος της αλλαγής που θέλουμε να δούμε!


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close