Μουσική , Συναυλίες & Events

Το κυπριακό τραγούδι "Η Μηλιά" σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκτέλεση

Η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2021

Μετά την πολύμηνη, λόγω πανδημίας, αποχή από τη διά ζώσης δράση, η Πολιτιστική Κίνηση Επιλογή επανήλθε δυναμικά τους τελευταίους μήνες, με μια σειρά εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Δημιουργικοί Πολίτες και Μικροί Δημιουργικοί Πολίτες που υλοποιεί το 2021.

Ενισχυμένη από το εξαιρετικό αποτέλεσμα της διαδικτυακής διοργάνωσης Choral Chrossroads 2021 στην οποία Χορωδοί από Ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες ένωσαν τις φωνές τους στο κυπριακό τραγούδι "Η Μηλιά", το οποίο απέσπασε ενθουσιώδη σχόλια αλλά και το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Aphrodite Voice – Cyprus International Vocal Competition, η Επιλογή έκανε ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα, υπό την καθοδήγηση γνωστών και καταξιωμένων Καλλιτεχνών.

 

Στο πλαίσιο αυτό λειτούργησαν το Εργαστήρι Ρυθμού με τη διδασκαλία κρουστών μουσικών οργάνων από τον Γιώργο Κούλα, η Μικτή Χορωδία και το Χορωδιακό Εργαστήρι Νέων της Επιλογής, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Γρηγορίου, η Παιδική Χορωδία για παιδιά άνω των 9 ετών και το Μουσικό Εργαστήρι για Παιδιά 4 - 8 ετών, υπό την καθοδήγηση της Κορίνας Βασιλείου.

Τον Ιούνιο κλιμάκιο της Μικτής Χορωδίας και του Δ.Σ.της Επιλογής, τιμώντας το παλιό μέλος και χορωδό της, Αντρέα Εφεσόπουλο, επισκέφθηκε την έκθεση του ‘'Αμαθούντα-Παλιά Λεμεσός’’ και ξεναγήθηκε από τον ίδιο στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκες Παπαδάκη). 

Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία:

  • Το Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού με εμψυχωτή την Πωλίνα Θρασυβουλίδου
  • Το πρώτο Οικογενειακό Εργαστήρι της Επιλογής υπό την καθοδήγηση της Κορίνας Βασιλείου και 
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σώμα - Λέξη – Πινέλο» από την εικαστικό Σιμόνη Πελεκανή Παναγιώτου και τη χορογράφο Λία Χαράκη.

Επιστέγασμα των ποικίλων αυτών δράσεων της Πολιτιστικής Κίνησης Επιλογή, αποτέλεσε η εκδήλωση «Πίσω από τις Νότες» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουλίου. Η πρώτη εκδήλωση που έγινε διά ζώσης, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αποστάσεων  και δράσεων που περιορίζονταν στην διαδικτυακή διάχυση. Στην μουσική  αυτή συνάντηση που φώτισε τις ιστορίες πίσω από έντεκα γνωστά τραγούδια, η πλατεία έξω από το οίκημα της Επιλογής γέμισε με κόσμο, χορωδούς και μουσικούς, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα, που έστειλε το μήνυμα πως παρά τις δυσκολίες, η “Επιλογή” δεν καθηλώθηκε αλλά συνεχίζει να παράγει τέχνη και πολιτισμό. 

Έτοιμη για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα των εργαστηρίων και των χορωδιακών της τμημάτων, αμέσως μετά τις διακοπές του Αυγούστου, η Επιλογή καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες: Facebook /CulturalMovementEpilogi


 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close