Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2021
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει επιλέξει, μετά από πρόταση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην ΕΕ, το βιβλίο του Ευρωβουλευτή ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκά Φουρλά «Μια θάλασσα και έναν καιρό..», στο πλαίσιο της εκστρατείας που διοργανώνει κάθε χρόνο με την ονομασία Readers of Europe.
Σε αυτή την εκστρατεία, κάθε Κράτος Μέλος προτείνει στους Ευρωπαίους αναγνώστες ένα βιβλίο για να διαβάσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Οι προτάσεις όλων των χωρών βρίσκονται στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Όπως ανέφερε ο κ. Φουρλάς, μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή του βιβλίου μου ως προτεινόμενο στους Ευρωπαίους αναγνώστες. Πρόκειται για μια μικρή, πραγματική ιστορία στην οποία ο κάθε ένας μπορεί να αναγνωρίσει και στιγμές από την δική του παιδικότητα. Όλα τα έσοδα του βιβλίου - και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Εκδοτικό Οίκο Πάργα και τον φίλο Δημήτριο Μπαλαούρα που κάλυψαν το κόστος της εκτύπωσης, θα δοθούν στους Μικρούς Ήρωες, στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου.»
Ανακοίνωση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Λόγω της κατάστασης με την πανδημία, το θέμα αυτής της χρονιάς είναι «Ταξίδι σε όλη την Ευρώπη μέσω λογοτεχνίας». Αν και οι άνθρωποι περιορίζονται στα σπίτια τους, πολλοί έκαναν επικά ταξίδια σε άγνωστα μέρη με την βοήθεια των βιβλίων. Για πολλούς, τα βιβλία χρησιμοποιήθηκαν ως ένα πολύτιμο μέτρο αντιμετώπισης της ψυχοκοινωνικής πίεσης του περιορισμού στα σπίτια τους. Η ανάγνωση έχει βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίσουν την απομόνωση κατά την διάρκεια των παρατεταμένων περιοριστικών μέτρων και να διαχειριστούν την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Αυτή την χρονιά θα ρίξουμε φως σε μερικές από τις κρυμμένες γοητείες της Ευρώπης και θα επισκεφθούμε μέρη που μπορεί να είναι σε κάποιους οικεία. Τα επιλεγμένα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από σύγχρονα έως κλασικά. Ιστορίες που διεισδύουν βαθιά στο μυαλό σας. Ιστορίες με παράξενη ομορφιά, νοσταλγία, μυστήριο και αγάπη. Ιστορίες που παρουσιάζουν τον τεράστιο πλούτο της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των χωρών τους.
Το δρομολόγιο έχει οριστεί. Δεν απαιτείται διαβατήριο για αυτό το ταξίδι. Τα μόνα επιτρεπόμενα είδη μεταφοράς είναι βιβλία και σελιδοδείκτες (και, ίσως, ένα φλιτζάνι τσάι).
Πηγή: Sigmalive
Σχετικά
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.
National Geographic: Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδια τον Νοέμβριο
Ταξίδια τον Νοέμβριο προτείνει το National Geographic, ξεχωρίζοντας πέντε προορισμούς για ήλιο αλλά και για χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα
Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ από 29 Νοεμβρίου: Παγοδρόμιο, συναυλίες, παραστάσεις, σόου -Αλλαγή χρόνου με Καπουτζίδη
Αν θα βρεθείς Αθήνα τις ημέρες των γιορτών το Σταύρος Νιάρχος προσφέρει πολύ όμορφες γιορτινές επιλογές
Travel Tuesday: H «Black Friday» για τα αεροπορικά εισιτήρια -Πότε είναι
Σχεδιάζετε ταξίδι στο εξωτερικό; Περιμένετε την «Black Friday» για τα αεροπορικά εισιτήρια, για να πετύχετε τις καλύτερες προσφορές και απίστευτα χαμηλές τιμές
Ryanair: Αποδράσεις από €24,99 για ταξίδια μέχρι τα Χριστούγεννα
Η προσφορά «Escape the everyday» αφορά ταξίδια από 1 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου 2026, με κρατήσεις μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.
Νέα διπλή παγκόσμια διάκριση για διάσημο Beach Resort της Κύπρου στα LUXE Global Awards 2026
Κατέκτησε δύο βραβεία Global Winner για την πολυτελή φιλοξενία και τη βιώσιμη ανάπτυξη
5 ευρωπαϊκοί προορισμοί για ένα εναλλακτικό γιορτινό ταξίδι
Ιδανικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα με μαγευτική ατμόσφαιρα, υπέροχο φαγητό και παραμυθένιο στολισμό
Μαράια Κάρεϊ: Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» έδωσε το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου με το καθιερωμένο της βίντεο
«Ήρθε η ώρα!!!!», έγραψε σε ανάρτηση που έκανε στο Instagram τα ξημερώματα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Χάλογουιν
Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες ημέρες
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς