News , Guide

Ο καύσωνας δεν λέει να υποχωρήσει - Δόθηκε νέα Κίτρινη Προειδοποίηση

Σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2021

Καμίνι και αύριο Τετάρτη θα είναι η Κύπρος, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση. 
 
Σύμφωνα με το Τμήμα, αύριο η μέγιστη θερμοκρασία σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται γύρω στους 41 βαθμούς ενώ στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 33.
 
Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης. 
 
Αναλυτικά ο καιρός: 
 
Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα καταστούν στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.
 
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες, αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια.
 
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα κατά το τριήμερο, που είναι αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close