Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πότε (και πού) θα θαυμάσεις τ' αστέρια φέτος στον καλοκαιρινό ουρανό;

Καλοκαιρινές εξορμήσεις αστροπαρατήρησης για το 2021

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2021

Εσύ γνώριζες πόσα πανέμορφα αστέρια αλλά και πλανήτες μπορείς να απολαύσεις με ένα απλό τηλεσκόπιο ή ακόμα και με γυμνό μάτι στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό;

Ο Αγάπιος Ηλία, μέλος του 1010 Asteroskopeion, με μία ανάρτησή του στο Facebook, μας δίνει έναν μικρό οδηγό τού πότε, πού και τι θα παρατηρήσουμε στις βραδινές μας εξορμήσεις αυτό το καλοκαίρι. 

Φέτος οι καταλληλότερες ημερομηνίες διεξαγωγής αστρο-εξορμήσεων είναι οι:
Σάββατο 10 Ιουλίου και Σάββατο 8 Αυγούστου με Νέα Σελήνη και στις δύο περιπτώσεις. 

Παρακαλoύνται όλους τους αστροπαρατηρητές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε το φυσικό περιβάλλον εκεί όπου θα δραστηριοποιηθούν να παραμείνει ανέπαφο! 

Όσοι θα οργανώσουν εξορμήσεις για το κοινό τους κάντε το με ασφάλεια και υπευθυνότητα, *ενημερώστε* τον πλησιέστερο δασικό σταθμό για το πότε, πού και πόσα άτομα θα είστε και *καταγγέλλετε* οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα!

Είτε βρεθείτε στον Ξυλιάτο, Αστροπάρκο Αμιάντου, Πρόδρομο, Τρόοδος ή και παραλιακά. Ας δείξουμε οτι οι αστροπαρατηρητές είναι άτομα υπεύθυνα, που αγαπούν τη φύση και το περιβάλλον και προστατεύουν τον δασικό μας πλούτο.
*1407 για καπνό / φωτιά!*

Μπορείς να ενημερώνεσαι για όλα τα φαινόμενα στον ουρανό από τον Κυπριακό Οργανισμό Αστρονομίας, το House of Science, το Nightsky Explorers Cy, το Kition Planetarium & Observatory, το Cyprus Space Exploration Organisation (CSEO), και την Αστρονομική Εταιρεία Χ. Φάκας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close