Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα λιμάνια της Κύπρου (πριν και μετά)

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, η Κύπρος αποκτά ένα σύγχρονο δρόμο που οδηγεί στο Λιμάνι

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2021

Όπως για κάθε νησί έτσι και για την Κύπρο, τα λιμάνια της αποτελούν μία από τις σημαντικότερες υποδομές για τη σύνδεσή της με τον έξω κόσμο αλλά και για τη διεξαγωγή τής πολύ σημαντικής για τη χώρα οικονομικής δραστηριότητας όπως είναι το εμπόριο.

Ταυτόχρονα με τα λιμάνια, ένα πλήθος δευτερευουσών υποδομών, όπως η ύπαρξη σύγχρονου οδικού δικτύου, είναι καίριας σημασίας για την απρόσκοπτη μεταφορά των αγαθών από και προς τις θαλάσσιες οδούς. 

ΠΡΙΝ 

ΜΕΤΑ

Χάρη στην Πολιτική Συνοχής, η Κύπρος αποκτά ένα σύγχρονο δρόμο που συνδέει το λιμάνι της Λεμεσού με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα ποσό που ανήλθε περίπου στα 85.000.000 ευρώ και ωφελεί ποικιλοτρόπως την Κύπρο και την πόλη της Λεμεσού. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αύξησε την ανταγωνιστικότητα της Κυπριακής οικονομίας χάρη στη δημιουργία ενός σύγχρονου έργου υποδομής που συνδέει άμεσα ένα από τα λιμάνια του νησιού με τον εθνικό αυτοκινητόδρομο. Επίσης, το έργο μείωσε τη ρύπανση και τη κυκλοφορία στην κύρια οδό που διασχίζει την πόλη, ιδίως από βαριά οχήματα μεταφοράς αγαθών, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων με ταυτόχρονη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της υλοποίησης διαφόρων πρωτοβουλιών βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. 
 
Η Πολιτική Συνοχής βελτιώνει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων πολιτών, κτίζοντας μία καλύτερη Ευρώπη για όλους μας, για τις νέες γενιές!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close