Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουνίου 2021
Μέσα στα πλαίσια της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που προωθεί το Τμήμα Δασών, ο οικισμός Χελιδόνια έχει αποκατασταθεί ώστε να καταστεί ένα σημαντικό αξιοθέατο για τους επισκέπτες ξαναζωντανεύοντας την ιστορία αλλά και την πολιτιστική αξία του χώρου.
Έχει κατασκευαστεί μια διαδρομή πολιτιστικού χαρακτήρα μήκους 500 μέτρων η οποία ξεκινά από τον κύριο δασικό δρόμο, διασχίζει τα χαλάσματα του οικισμού, τα οποία έχουν ανακατασκευαστεί μερικώς, για να μπορεί ο επισκέπτης να θαυμάσει την πολιτιστική αξία του χώρου. Δίπλα από τον οικισμό έχει κτιστεί ένα πιστό αντίγραφο σπιτιού για να δείχνει στους επισκέπτες τον τύπο σπιτιού που είχαν εκείνη την περίοδο.
Η διαδρομή συνεχίζει και περνά από όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στα οποία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες με πληροφορίες για το καθένα ξεχωριστά.
Σχετικά
Η Cyprus Airways προσθέτει καθημερινές πτήσεις σε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό
Το νέο δρομολόγιο ενισχύει το συνεχώς αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο της, ενισχύοντας την στρατηγική της εταιρείας για επέκταση της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
H Ryanair εγκαταλείπει 13 ευρωπαϊκά αεροδρόμια και περικόπτει πτήσεις
Επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο Ρίμινι
15 βραβεία για την Action Global Communications στα Carob Awards 2026 – Ξεχώρισε στις κατηγορίες PR & Digital
3 Χρυσά, 6 Αργυρά και 6 Χάλκινα βραβεία για τις δημιουργικές και αποτελεσματικές καμπάνιες της Action
Ryanair: Έρχεται η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στην ιστορία της
"Θα δούμε τη μεγαλύτερη αύξηση των αεροπορικών ναύλων στην ιστορία της Ευρώπης τους επόμενους 12 μήνες"
Πρώτες εικόνες από το Leonardo Boutique Hotel Venetian Nicosia που ανοίγει τις πόρτες του
Το νέο boutique ξενοδοχείο φέρνει τη σύγχρονη αισθητική και τη ξεχωριστή φιλοξενία της Leonardo Hotels στην καρδιά της κυπριακής πρωτεύουσας.
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Ποια Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Νίκολας Κέιτζ και Αντόνιο Μπαντέρας έρχονται στην πέμπτη σεζόν του «True Detective»
Η αστυνομική ανθολογία του HBO ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιό της με δύο μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, σε μια επιλογή που υπόσχεται να δώσει νέα δυναμική στη σειρά.
«ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ»: Δύο τρακαρίσματα και ένας Στάνκογλου φέρνουν τα πάνω κάτω
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Έλενα Χαραλαμπούδη συναντούν τον Γιάννη Στάνκογλου, σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 22:30, στο ΣΙΓΜΑ.
Kids Fun Day: Μια μέρα γεμάτη παιχνίδι και προσφορά στην Ξυλοφάγου
Δημιουργικές δραστηριότητες, face painting και εκπλήξεις για τα παιδιά σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €16.99!
Φθηνά ταξίδια από την Πάφο
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός - Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού