Πάμε Ταξίδι , Guide

Ταξίδεψε με τη Zela Jet: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τις πτήσεις με ιδιωτικό τζετ

ΟΑνδρέας Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος της Zela Jet, μας λέει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τα ιδιωτικά ταξίδια!

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουνίου 2021

Από τότε που ο Covid έπληξε τον κόσμο στις αρχές του 2020, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πτήσεις με ιδιωτικό ναυλωμένο αεροπλάνο.

Εξ ου κι εμείς θελήσαμε να μιλήσουμε με τον Ανδρέα Χριστοδουλίδη, Πρόεδρο της Zela Jet, η οποία άνοιξε τα φτερά της στην Κύπρο, δίνοντας ακόμα περισσότερες λύσεις στους Κύπριους ταξιδιώτες, ώστε να μάθουμε τόσο τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση όσο και στο κοινό το οποίο απευθύνεται, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για ναύλωση μίας ιδιωτικής πτήσης.  Άλλωστε, η Zela Jet μπορεί να διευθετήσει πτήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς όριο, με την κατάλληλη επιλογή αεροσκάφους... αφού σκοπός της είναι να προσφέρει μια νέα ανεκτίμητη ταξιδιωτική εμπειρία.



Σε μια περίοδο που ο τομέας των αερομεταφορών δέχεται μεγάλο πλήγμα λόγω της  πανδημίας, εσείς τολμήσατε να δημιουργήσετε τη Zela Jet, μια εταιρεία ιδιωτικών πτήσεων. Σκιαγραφήστε μας το προφίλ της εταιρείας.
Αρχικά να σας πω ότι η υπάρχουσα εταιρειά μας, Zela Aviation, δραστηριοποιείται στον αεροπορικό χώρο εδώ και 16 χρόνια, με κύρια ενασχόληση την ενοικίαση (wet lease, dry lease) μεγάλων αεροσκαφών. Η Zela Jet δημιουργήθηκε λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, για ιδιωτικές πτήσεις με jet και ελικόπτερα. Μάλιστα με την υπάρχουσα κατάσταση που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, η ζήτηση για ιδιωτικά ταξίδια παρουσίασε πολύ μεγάλη αύξηση το 2020. Για το λόγο αυτό πήραμε τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσουμε μία νέα εταιρεία, καθαρά για ιδιωτικές πτήσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και σε αυτό τον χώρο. Η Zela Jet απαρτίζεται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στις ιδιωτικές πτήσεις, ενώ κύριος στόχος της εταιρείας είναι να κάνουμε τον συγκεκριμένο τρόπο ταξιδιού περισσότερο προσιτό, προσφέροντας μεγαλύτερη ευκολία ναύλωσης ενός αεροσκάφους, αλλά και περισσότερες λύσεις. 

Σε ποιους προορισμούς πετά η Zela Jet, ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι; Και ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί; 
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός, όσον αφορά τους προορισμούς στους οποίους μπορούμε να πετάξουμε. Σαφώς όμως την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν προορισμοί που είναι περισσότερο δημοφιλείς. Στην Ελλάδα τα πρωτεία κατέχουν η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Μετά έρχεται η Πάρος και η Πάτμος, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με ελικόπτερο, και ακολουθούν τα νησιά του Ιουνίου. Όσον αφορά προορισμούς του εξωτερικού, ανάμεσα στους δημοφιλέστερους περιλαμβάνονται η Ίμπιζα, η Νίκαια και η Μαγιόρκα. Τον τελευταίο καιρό όμως παρατηρείται και μια σημαντική αύξηση ενδιαφέροντος για πτήσεις μεταξύ Λάρνακας, Τελ Αβίβ, Καΐρου και Χάιφας, κάτι το οποίο μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως. 

Ποιο είναι το πιο κοντινό ταξίδι και σε πόση ώρα θα μπορούσε να φτάσει κάποιος στον προορισμό του με ένα αεροπλάνο ή ένα ελικόπτερο της Zela Jet;
Το πιο κοντινό ταξίδι με ελικόπτερο διαρκεί γύρω στα 15 με 20 λεπτά, εάν κάποιος επιλέξει να πετάξει από την Αθήνα στην Άνδρο ή την Εύβοια. Το θετικό με το ελικόπτερο είναι ότι μπορείς να πετάξεις οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει ελικοδρόμιο ή χώρος προσγείωσης, με άδεια φυσικά από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μία σύντομη πτήση με αεροπλάνο, από την Αθήνα στην Μύκονο ή στη Σύρο, διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά. Ο χρόνος αυξάνεται στη μιάμιση ώρα, εάν  κάποιος επιλέξει να διασχίσει τη χώρα, ταξιδεύοντας για παράδειγμα από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.  

Θα μπορούσαμε να φτάσουμε με τη Zela Jet… μέχρι την άκρη του κόσμου; Ποιο είναι το πιο μακρινό ταξίδι που μπορείτε να οργανώσετε. 
Πραγματικά δεν υπάρχει όριο, καθώς συνεργαζόμαστε με τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να οργανώσουμε ακόμα και μια ιδιωτική πτήση στη Λατινική Αμερική ή την Αφρική, αλλά και οπουδήποτε θελήσει κάποιος να ταξιδέψει.

Πείτε μας σε ποιους ταξιδιώτες απευθύνεται η Zela Jet, ποιο είναι δηλαδή το target group σας, τουρίστες ή επιχειρηματίες;
Η Zela Jet προσφέρει τις υπηρεσίες της σε οποιονδήποτε τις χρειαστεί. Αυτός μπορεί να είναι ένας τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα ή την Κύπρο, ένας επιχειρηματίας που θέλει να ταξιδέψει για επαγγελματικό σκοπό, ή κάποιος που πρέπει να πετάξει άμεσα, λόγω έκτακτης ανάγκης. Το Καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού, οι περισσότεροι ταξιδιώτες πετούν για αναψυχή, ενώ τον χειμώνα η πλειοψηφία, μετά την ολοκλήρωση των διακοπών της, αρχίζει τα επαγγελματικά ταξίδια. 

Ποια είναι η χωρητικότητα των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων και που κυμαίνονται οι τιμές; Ποιος είναι ο πιο φθηνός προορισμός που μπορεί να επιλέξει ένας ταξιδιώτης; 
Με το ελικόπτερο μπορεί να πετάξει κάποιος μόνος του, χρησιμοποιώντας ένα μικρό 3θέσιο ελικόπτερο, αλλά και ένα μεγαλύτερο εφόσον το θελήσει. Στην Ελλάδα μπορούμε να βρούμε ελικόπτερα μέχρι και 8 θέσεις. Όσον αφορά τα αεροπλάνα μπορούμε να παρέχουμε μικρά αεροσκάφη, τεσσάρων θέσεων, καθώς και ιδιωτικά 18-19 θέσεων. Υπάρχουν βέβαια και τα πολύ μεγαλύτερα, τα γνωστά σε όλους μας Airbus, Boeing κτλ. τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές πτήσεις. 

Περιγράψτε μας τη διαδικασία για τη ναύλωση ενός αεροσκάφους με τη Zela Jet. Τι απολαμβάνει και τι εξασφαλίζει ο ταξιδιώτης με μια ιδιωτική πτήση και ποιες άλλες υπηρεσίες μπορείτε να του παρέχετε;
Η διαδικασία ναύλωσης είναι πραγματικά πολύ απλή. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω email ή τηλεφώνου και να μας ενημερώσει για την ημερομηνία που θέλει να πετάξει, το δρομολόγιο και τον αριθμό των επιβατών. Στη συνέχεια θα λάβει την προσφορά μας, η οποία θα περιλαμβάνει κάποιους τύπους αεροσκαφών για να επιλέξει. Όταν γίνει αυτό, θα προχωρήσουμε στην κράτηση του συγκεκριμένου αεροσκάφους, διευθετώντας παράλληλα όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την πτήση. Ο ταξιδιώτης στην ουσία εξασφαλίζει την άνεση, ταξιδεύοντας με ένα αεροσκάφος στο οποίο δεν υπάρχουν άλλοι επιβάτες. Εάν αλλάξουν τα σχέδιά του, τότε μπορεί να διαφοροποιήσει την ώρα ή ακόμα και την ημέρα της πτήσης, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα. Εάν έχει ναυλώσει ελικόπτερο θα μπορεί να αναχωρήσει απευθείας από τον χώρο που διαμένει, εφόσον επιτρέπεται, αλλά και να προσγειωθεί απευθείας σε αυτόν. Τα πλεονεκτήματα μίας ιδιωτικής πτήσης είναι πραγματικά πάρα πολλά, και εάν κάποιος επικοινωνήσει με την Zela Jet μπορεί να ανακαλύψει ακόμα περισσότερα.  

Πώς διασφαλίζει η Zela Jet την ασφάλεια των επιβατών, αλλά και τις συνθήκες υγιεινής των ταξιδιωτών εν μέσω πανδημίας;
Μέτρα υγιεινής υπήρχαν και πριν την πανδημία. Φυσικά με την κατάσταση που επικρατεί τώρα, τα μέτρα αυτά είναι σαφώς πιο έντονα. Κάθε αεροσκάφος και κάθε θέση απολυμαίνονται ευλαβικά, ενώ το catering που προσφέρεται είναι τυποποιημένο και σε κλειστή συσκευασία, ώστε να μην έρχεται κανείς σε επαφή με το φαγητό. Οι αεροσυνοδοί, το προσωπικό της εταιρείας που κάνει handling και το πλήρωμα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ Covid και φυσικά φορούν πάντα μάσκα. 

Γιατί κάποιος να επιλέξει τη Zela Jet; Πιστεύετε ότι αποτελεί τη νέα προοπτική στα ταξίδια;
Η Zela Jet εισέρχεται δυναμικά στον χώρο των αεροπορικών ταξιδιών, με βασικό στόχο να κάνει τα ιδιωτικά ταξίδια περισσότερο προσιτά για τους Ελλαδίτες και Κύπριους, αλλά και οποιονδήποτε επιλέξει να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάζουμε να φέρουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο δικά μας, πολύ πιο προσιτά στην τιμή αεροσκάφη, τα οποία έχουν την λογική του αεροπορικού Uber. Δηλαδή άμεση ναύλωση, υιοθετώντας τα πλέον αυστηρά μέτρα ασφάλειας, καθώς δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να αισθάνεται κάποιος ασφαλής όταν ταξιδεύει. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close