Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου 2021
Η τρυφερή κωμωδία «Κορίτσια Ημερολογίου» του Tim Firth, ανεβαίνει από το Θεατρικό Εργαστήρι του "Θέατρο Λέξη", στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, στη Λευκωσία.
Με ευαισθησία και χιούμορ, το έργο πραγματεύεται το θέμα του καρκίνου, με ένα μοναδικό τρόπο και στην ουσία γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή, την αγάπη και τη φιλία.
Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ομώνυμη ταινία «Calendar Girls» πρωτοπαίχτηκε στον κινηματογράφο ενώ ακολούθησε η θεατρική διασκευή. Προσαρμοσμένο στην κυπριακή πραγματικότητα (σ’ ένα κυπριακό χωριό) από τον Γιώργο Τσιάκκα, το «Κορίτσια Ημερολογίου», αποσκοπεί στο να προκαλέσει το αβίαστο γέλιο των θεατών και συνάμα να συγκινήσει και να ενημερώσει γύρω από ένα θέμα που απασχολεί έντονα το κοινό.
Το Θεατρικό Εργαστήρι, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, δούλεψε σκληρά με κάθε τρόπο, υπό τις οδηγίες της ηθοποιού Χριστίνας Παυλίδου, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα για την καλύτερη δυνατή παράσταση.
Σκηνοθεσία / Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Χριστίνα Παυλίδου Διασκευή Διαλόγων - Γιώργος Τσιάκκας
Πρεμιέρα: Παρασκευή 4 Ιουνίου, 19:30
Παραστάσεις: Σάββατο (5/6) & Κυριακή (6/6), 18:00
Πληροφορίες / Εισιτήρια εισόδου και κρατήσεις: 99510343
Η αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” βρίσκεται στον προμαχώνα δίπλα από την Πύλη Αμμοχώστου στην παλιά Λευκωσία.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφάλεια όλων και την είσοδο σας στην παράσταση είναι η παρουσίαση SAFE PASS, όπως αυτό καθορίζεται στα ισχύοντα Διατάγματα της Δημοκρατίας.

-
Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη
04 Ιουνίου - 06 Ιουνίου 2021
Σχετικά
«Φροστ/Νίξον»: Μια συνέντευξη που έγραψε ιστορία γίνεται θεατρική μονομαχία στον ΘΟΚ
Ο Βαρνάβας Κυριαζής και ο Γιώργος Αναγιωτός αναμετρώνται στο πολιτικό δράμα του Πήτερ Μόργκαν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, από τις 7 Νοεμβρίου
Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ίψεν έρχεται στο Θέατρο Ένα
Το ψυχολογικό δράμα για την ελευθερία, την επιθυμία και τις κοινωνικές προσδοκίες κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.
Τέσσερις ηθοποιοί, πάνω από 100 ρόλοι και ένα μυστήριο: Έρχονται τα «39 Steps»
Το Θέατρο Λέξη παρουσιάζει την κωμωδία μυστηρίου του Patrick Barlow, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη, από τις 6 Νοεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο.
Το «ALL OF IT» συνεχίζεται με 7 επιπλέον παραστάσεις μετά τα sold out στο Κτήριον 53
Ο μονόλογος που ακολουθεί τη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση έως τον οριστικό αποχωρισμό επιστρέφει στο Κτήριον 53, με νέες ημερομηνίες τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση - η θρυλική "Λωξάντρα" σε ηλικία 89 ετών
Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια
The One MOM Show: Η μοναδική Κρίσταλ, ανεβαίνει στη σκηνή για ένα stand up comedy show αφερωμένο στις μαμάδες
Μια βραδιά γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό και αλήθειες που πονάνε — αλλά όταν τις ακούς από μικρόφωνο, γελάς!
Amalia melancholia: Μια γυναίκα στη γυάλινη προθήκη της Ιστορίας
Η Ζωή Χατζηαντωνίου μετατρέπει την ιστορία της βασίλισσας Αμαλίας σε μια συγκλονιστική σκηνική μελέτη για το γυναικείο σώμα, την επιβεβλημένη μητρότητα και την ανάγκη να ανήκεις κάπου. Με εξαιρετικές ερμηνείες από την Έμιλυ Κολιανδρή και τη Ρίτα Λυτού.
Το «Έλα στη θέση μου» επιστρέφει στο Artos House
Η ομάδα Teatro Angelico – Αόρατη Σκηνή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά μια παράσταση για τις σχέσεις, τις επιλογές και τη δύναμη της ενσυναίσθησης
«Μια Κύπρος Παραμύθκια»: Τρία κυπριακά παραμύθια ζωντανεύουν στη νέα παράσταση του Piccolo
Πρεμιέρα στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Πάνθεον για μια οικογενειακή παράσταση με χιούμορ, μουσική και ιστορίες από την κυπριακή παράδοση.
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία