Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2021
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1/6 οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παρουσίασαν την ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου «ΠΟΔΗΛΑΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ» η οποία από φέτος εντάσσεται στις δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ».
Το πρόγραμμα διοργανώνει ενέργειες και στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τη σημασία της τακτικής άσκησης, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου. Μέσω του προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών να επισκεφθούν μέλη του Συνδέσμου και αφού υποβληθούν στις απαραίτητες μετρήσεις, να αποκτήσουν εντελώς δωρεάν ένα εξατομικευμένο πλάνο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.
Για τον σκοπό αυτό, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ θα προσφέρουν τα έσοδα από την πώληση φωσφορούχων περιβραχιονίων για ποδηλασία, πεζοπορία και τρέξιμο, τα οποία θα διατίθενται προς ένα ευρώ σε όλες τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, κατά τις ημερομηνίες 1-21 Ιουνίου 2021.

Με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και την ενημέρωση για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης, το πρόγραμμα «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» συνεχίζει να ευαισθητοποιεί ενήλικες και παιδιά μέσω της συγκεκριμένης ποδηλατικής διαδρομής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τα Σαββατοκύριακα 5-6 και 12-13 Ιουνίου 2021.
Η ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια απουσίας. Η ίδια, όπως ανέφερε, έχει αποφασίσει φέτος να ποδηλατήσει στην ελεύθερη Κύπρο για το πρόγραμμά «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» θέλοντας, ως αθλήτρια και ως μητέρα, να μεταφέρει τα μηνύματα και τις δράσεις του προγράμματος, να ενημερώσει για τα πλεονεκτήματα της άσκησης και της σωστής διατροφής αλλά και να συνδράμει, με τον δικό της τρόπο, στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.
Η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ κυρία Νατάσα Κωνσταντινίδου χαρακτήρισε την ποδηλατική διαδρομή ως μια νέα και συναρπαστική ενέργεια του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ».

Επίσης αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος σε μια περίοδο προκλήσεων όπου οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ εργάστηκαν ακούραστα και με αίσθημα ευθύνης για να σταθούν δίπλα στους ενήλικες και στα παιδιά.
Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, κυρία Ελένη Ανδρέου, η οποία ανέφερε πως τα άτομα που υιοθετούν σωστές διατροφικές συνήθειες κατά την παιδική τους ηλικία, διατηρούν τον υγιεινό τρόπο ζωής και στην ενήλικη ζωή τους. Επιπλέον η κυρία Ανδρέου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 1000 παιδιά έχουν αποκτήσει δωρεάν το δικό τους πλάνο διατροφής σε συνεργασία με 95 διαιτολόγους μέλη του Συνδέσμου.
Εκ μέρους του στρατηγικού συνεργάτη της ποδηλατικής διαδρομής Χαραλαμπίδης Κρίστης χαιρετισμό απηύθυνε ο κύριος Ιωάννης Κυριάκου, Trade Marketing Manager της εταιρείας. Ο κύριος Κυριάκου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση για μόνιμη στήριξη της δράσης αυτής αφού ταυτίζεται τόσο με τους στόχους του προγράμματος «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ όσο και με το πρόγραμμα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» της εταιρείας Χαραλαμπίδης Κρίστης.
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ ευχαριστούν τους χορηγούς της ποδηλατικής διαδρομής: Primetel, Unilever, Holland & Barrett, Landas Colour, ACS Courier και ASTRA CAR RENTAL.

Η διαδρομή
Σάββατο 5/6/2021
• Έναρξη της διαδρομής από το Κεντρικό ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λάρνακας στις 10.00 με κατεύθυνση προς Λιβάδια, Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου, Λιοπέτρι, Σωτήρα, Παραλίμνι και τερματισμό στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας στις 15.15.
Κυριακή 6/6/2021
• Έναρξη της διαδρομής από τη Δερύνεια στις 10.15 με κατεύθυνση προς Φρέναρος, Αυγόρου, Ορμήδεια, Αραδίππου, Αθηένου, Λύμπια, Δάλι,
Νήσου (Εργοστάσιο Χαραλαμπίδης Κρίστης) και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης στις 17.55.
Σάββατο 12/6/2021
• Έναρξη της διαδρομής από το Κεντρικό ΑΛΦΑΜΕΓΑ Πάφου στις 10.00 με κατεύθυνση προς Γεροσκήπου, Κούκλια, Πισσούρι, Επισκοπή, Τραχώνι και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λινόπετρας στις 15.00.
Κυριακή 13/6/2021
• Έναρξη της διαδρομής από το ποδηλατικό καφέ στην Τόχνη στις 10.30 με κατεύθυνση προς ΑΛΦΑΜΕΓΑ Σκαρίνου, Μοσφιλωτή, Λυθροδόντα, Αναλιόντα, Επισκοπειό, Λακατάμια, ACS Πλατεία Ελευθερίας και τερματισμό στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ Έγκωμης στις 17.45.

Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο