Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Καλοκαιρινή απόδραση σε μια πανέμορφη κοιλάδα

Το δάσος της Κύπρου έχει κάτι μοναδικό σε όλο τον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2021

Στο νησί μας έχουμε κάτι μοναδικό και αυτό δεν είναι άλλο από τον αιωνόβιο κυπριακό κέδρο. Τα αιωνόβια δέντρα του δάσους των κέδρων, αποτελούν σιωπηλούς παρατηρητές της ιστορίας της Κύπρου. Καθώς η παρουσία του κέδρου στο νησί ιχνηλατείται μέσα στους αιώνες, πριν ακόμη αναπτυχθεί ο ανθρώπινος πολιτισμός. Χρονολογείται περίπου μέχρι και πριν από επτά εκατομμύρια χρόνια. Ανθίζει από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ οι κώνοι του ωριμάζουν από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο του δεύτερου χρόνου.

Εάν είστε λάτρεις της φύσης λοιπόν πρέπει να επισκεφτείτε, εάν ακόμα δεν το έχετε κάνει μια θαυμάσια τοποθεσία του νησιού μας γεμάτη πράσινο.

Η μαγευτική ορεινή τοποθεσία της Κοιλάδας των Κέδρων είναι φωλιασμένη μέσα στο Δάσος της Πάφου και βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Λευκωσίας, της Πάφου και της Λεμεσού. Η κοιλάδα χαρακτηρίζεται από τις χιλιάδες των ενδημικών ειδών κέδρου, τα οποία είναι στενοί συγγενείς του διάσημου κέδρου του Λιβάνου. Υπάρχουν επίσης πεύκα Καλαβρίας. Η κοιλάδα είναι δημοφιλής για την ηρεμία και την απομόνωση που προσφέρει.

Η περιοχή διασχίζεται από τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το χωριό Παναγιά με το μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου και ξεδιπλώνεται στην περιοχή “Σταυρός της Ψώκας”.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close