Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2021
Οι νέες χαλαρώσεις υπό το φως των βελτιωμένων επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών, θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα, που συνεδριάζει στις 9:00.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Κύπρος θα καταργήσει από 1η Ιουνίου τις απαγορεύσεις στη μετακίνηση των πολιτών, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση.
Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, από την 1η Ιουνίου θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ στις 10 Ιουνίου θα ανοίξουν οι χώροι νυκτερινής διασκέδασης.
Επιπλέον, αυξάνεται κατά 50% η παρουσία πιστών στις Εκκλησίες, με βάση τη χωρητικότητά, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και η δεύτερη φάση της τέλεσης γάμων και βαπτίσεων.
Συγκεκριμένα, μέχρι τις 14 του μήνα θα επιτρέπεται το γεύμα ή δείπνο σε εσωτερικούς χώρους, για 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 280 σε εξωτερικό χώρο, ενώ σε αυτή τη φάση θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή cocktail party με 250 άτομα, ανά πάσα στιγμή, μόνο σε εξωτερικό χώρο.
Η τρίτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα άτομα σε εσωτερικό χώρο αυξάνονται σε 250 και σε 350 στον εξωτερικό.
Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή cocktail party παραμένουν τα ίδια δεδομένα, δηλαδή 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο.
Από 1η Ιουνίου αναμένεται ακόμα να αυξηθεί η πληρότητα και στους κλειστούς χώρους θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και καζίνο μέχρι 50%, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.
Σχετικά
13 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη ιδανικοί για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο
Από παραδεισένιες ακτές μέχρι κουλτουρέ πόλεις γεμάτες ζωντάνια, αυτοί είναι οι απόλυτοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για όσους θέλουν να ζήσουν το καλοκαίρι στο έπακρο
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες για τη Γιορτή του Κρασιού 2026
Ο Δήμος Λεμεσού ζητά προσφορές από ενδιαφερόμενους για παραχώρηση εστιατορίου και περιτέρων που θα στηθούν στο πλαίσιο της Γιορτής του Κρασιού
Εκατό χρόνια χωρίς τον Αντόνι Γκαουντί: Τρία λιγότερο γνωστά δημιουργήματά του που πρέπει να επισκεφθείτε
Με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Αντόνι Γκαουντί, τρία λιγότερο γνωστά έργα του αποκαλύπτουν τη διαδρομή προς τη Σαγράδα Φαμίλια
«I Will Find You»: 24 εκατομμύρια views σε 4 ημέρες – Το καλύτερο ντεμπούτο νέας σειράς του Netflix για το 2026
Μια ιστορία για το πού είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε προκειμένου να σώσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.
Ryanair: Αλλάζει την πολιτική της για τις οικογένειες
Τέλος οι επιπλέον χρεώσεις για να κάθονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους
Μαρίνα Λεμεσού: Ο κοσμοπολίτικος προορισμός που τα έχει όλα!
Έναν χώρο που συνδυάζει αρμονικά πολυτελή διαμονή, yachting, γαστρονομία, shopping, ψυχαγωγία και ευεξία, δημιουργώντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα
«Αγγίζει» τους 37 βαθμούς ο υδράργυρος – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Η κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς θα φέρει πλέον το όνομα του Ανδρέα Μαυρομμάτη
Για την επίσημη ονοματοδοσία της πλατείας προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση, με περισσότερες λεπτομέρειες να αναμένονται σύντομα από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς.
Βουτιές, κοκτέιλ, φαγητό και party σε μία υπέροχη πισίνα με απαράμιλλη αισθητική
Δεν μένεις στο ξενοδοχείο; Τώρα μπορείς να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία της πισίνας στο Aya Resort, με day pass από €20
Ψάχνεις τι να κάνεις τις επόμενες 6 Παρασκευές και Σάββατα; Η Lidl Κύπρου έχει την απάντηση
Τα Lidl Better Living Days ταξιδεύουν από πόλη σε πόλη, μετατρέποντας 6 καταστήματα Lidl παγκύπρια σε καλοκαιρινούς σταθμούς ευεξίας, γεύσης, κίνησης και οικογενειακής εμπειρίας.
Κάτω Πύργος: η αυθεντική Κύπρος του καλοκαιριού που πρέπει να επισκεφτείς φέτος
Ένας παραθαλάσσιος προορισμός με όμορφες παραλίες, καλό φαγητό και ατμόσφαιρα παλιάς κυπριακής καλοκαιρινής απόδρασης
Ένα ταξίδι στις 22 ομορφότερες παραλίες του Πρωταρά που μαγεύουν κάθε επισκέπτη
Οι παραλίες με τα εξωτικά νερά που έχουν κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο