News , Guide

Μία ημερίδα με «Όλα για την υγεία της γυναίκας»

Διαδικτυακή πολυθεματική ημερίδα στις 28 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2021

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την υγεία της γυναίκας, το Κυπριακό Φόρουμ για την Υγεία της γυναίκας διοργανώνει στις 28 Μαΐου στις 4:00μ.μ την πολυθεματική ημερίδα «Όλα για την υγεία της γυναίκας». Η προάσπιση του δικαιώματος στην υγεία για όλες τις γυναίκες αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην πολυθεματική ημερίδα θα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από διαφορετικές ειδικότητες οι οποίοι θα αναπτύξουν ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την γυναικεία υγεία. Η ημερίδα θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω της σελίδας στο Facebook όπου μπορεί να την παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί και στο τέλος της ημερίδας οι ιατροί θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.

Θέματα που θα συζητηθούν:
• Υγεία της γυναίκας/Ιατρική του φύλου. Τι σημαίνει και ποια η σημασία της.
• Ογκολογία και γυναίκα,
• Κατάθλιψη και γυναίκα,
• Γυναίκα και καρδιαγγειακές παθήσεις,
• Ιατρική του φύλου, ο ρόλος της στην ρευματολογία,
• Γυναίκα και ουρολογία,
• Ενδομητρίωση,
• Άμεση αποκατάσταση μαστού και η επίδραση της στην ποιότητα ζωής της γυναίκας.

Μέσα από την ιατρική του φύλου αναδείχτηκαν τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής της γυναίκας και να αυξήσουν το προσδόκιμο επιβίωσής της, με το δεδομένο μάλιστα ότι η γυναίκα τα τελευταία χρόνια είναι δέκτης πολλαπλών προσκλήσεων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί σε όλους τους τομείς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς και έχει «πληρώσει το τίμημα», με αύξηση πολλών νοσημάτων που σχετίζονται με το στρες και την πλημμελή ιατρική παρακολούθηση.

Σήμερα, η ιατρική του φύλου είναι αρκετά καλά εδραιωμένη σε πολλές χώρες του κόσμου και δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην σωστή και εξειδικευμένη φροντίδα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πολύ καλά την σημασία που έχει σε πολλές παθήσεις όπως είναι οι καρδιοαγγειακές παθήσεις, πνευμονικές και αυτοάνοσες ασθένειες, παθήσεις στη ρευματολογία και την ενδοκρινολογία καθώς επίσης γνωστές νευρολογικές και γαστρεντερολογικές ασθένειες. Με γνώμονα αυτές τις διαφορές που υπάρχουν μπορούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένη ιατρική περίθαλψη. Είναι λοιπόν σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή όλων στις διαφορές των φύλων και στη σημασία που έχουν αυτές για τη διάγνωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων.

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ! ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ! ΔΡΩ! ΖΩ!»

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, 16.00-19.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close